Top 15 Bedste Serieintroer

0 Comments

Denne liste skal egentlig ses mest som mig, der slår et slag for, at man altid lige skal give en series intro en chance før man skipper den. En god serieintro kan gøre en serie væsentlig bedre, ved at sætte en i den rigtige stemning, før afsnittet overhovedet er gået i gang. Den kan give legendariske sange, fortælle en historie eller holde en opdateret på seriens fortælling. Her kommer de 15 bedste (i hvert fald, hvad jeg ved af), der aldrig skal skippes!

Honorable Mentions

  • Bojack Horseman
  • Mad Men
  • Married With Children
  • The Simpsons
  • Westworld

#15 – The Walking Dead

Er der nogen egentlig historie? Nej. Er visualiseringerne noget specielt? Nej. Er musikken god? Den er okay, men den er nok gået over til at blive ikonisk grundet The Walking Dead’s massive succes. Hvad The Walking Dead’s intro dog gør bedre end de fleste introer, er at sætte seeren i den perfekte stemning til, hvad der kommer snart. Stressniveauet stiger langsomt, men sikkert, imens de døde, kolde og forladte billeder glider over skærmen. The Walking Dead er en af de bedste serier til at få seeren på en og samme tid til at føle sig stresset og forladt, og introen kick-starter disse følelser perfekt!

#14 – Six Feet Under

Endnu et perfekt sammenspil musik og billeder imellem. Et roligt, hjemmeligt og meget beroligende stykke musik spiller over en masse billeder, der udelukkende cirkulerer om død, klargøringen af et lig og en begravelse. Musikkens formål synes at skulle normalisere de makabre billeder, begivenheder og følelser som følger med et dødsfald og en begravelse. Dette passer perfekt med, hvad der følger introen, da denne problematik også er en af seriens største temaer.

#13 – Stranger Things

Det er egentlig lige før, at jeg bare kan kopiere teksten fra The Walking Dead her til Stranger Things, og bare erstatte følelsen af stress, med mystik. Hvorfor er Stranger Things så at finde ikke bare en, men to pladser højere? Det visuelle er egentlig på samme niveau, da det ikke er det helt vilde, men passer godt til serien. Musikken til Stranger Thing’s intro er derimod klart bedre! Kyle Dixon og Michael Stein har med denne melodi, komponeret en sand science fiction klassiker, der altid sætter seerne i den perfekte mystiske stemning, der er så vigtig for Stranger Things.

#12 – Boardwalk Empire

Som tidligere nævnt så kan en god serieintro, også blive brugt til at fortælle en historie. Dette er i den grad tilfældet med introen til Boardwalk Empire. Steve Buscemi’s Nucky står på stranden og ryger en smøg imens, stemningen i billedet ændrer sig drastisk, og stranden oversvømmes med vand, og tomme sprutflasker. Et dejligt symbol på seriens historie, om den ulovlige handel med alkohol i USA. En ulovlig handel, der oversvømmer New York, nøjagtig som vandet og flaskerne oversvømmer stranden og Nucky, til lyden af en riffende guitar.

#11 – His Dark Materials

Hvis du kan lide introen til Game Of Thrones (bare rolig, vi kommer til den), så vil du som minimum også respekterer introen (eller introerne) til His Dark Materials. Introen skifter fra sæson til sæson i takt med, at historien bevæger sig. Musikken er den samme fortryllende og stemningssættende melodi, men billederne og landskabet, der bliver vist skifter, for at hjælpe seeren i gennem det magiske univers, som His Dark Materials tager sine seere på. Alle 3 introer kan anbefales, men her må i altså nøjes med introen fra sæson 1.

#10 – Cheers

Nu til noget helt andet! Glem billederne eller en historie fortællingen i det visuelle, det her er udelukkende introens sang, der banker i gennem! Gary Portnoy’s Where Everybody Knows Your Name er blevet et ikonisk nummer ikke blot i tv-historien, men også i den generelle musikhistorie, og den rammer Cheer’s fortælling og tematikker perfekt. Det kan godt være, at du har haft en lorte dag, og føler dig nødsaget til at slutte dagen med næsen i glasset, men i det mindste vil du være omgivet af venner, hvor alle kender dit navn!

#9 – Mindhunter

Den her kom lidt bag på mig. Her kan man i den grad tale om at sætte den rette stemning til en serie! Rolig, og nærmest Harry Potter-agtig, musik fylder højtalerne, imens en lydoptager og en mikrofon stille bliver sat op til interview. Den rolige stemning er sat, men bliver konstant afbrudt af makabre billeder af forulempede lig i lettere forrådnelse. Det passer perfekt til fortællingen om de to FBI-agenter, der foretager rolige interviews, med psykopatiske seriemorderer, om deres forskruede sind og forfærdelige handlinger.

#8 – Friends

Hvad kan man egentlige sige, som ikke allerede er blevet sagt om denne popkulturs mastodont? Her taler jeg ikke end gang om serien, men blot om springvandsintroen, og i den grad sangen. Ligesom jeg skrev ved Cheers, så er det her sangen, der klart bærer det, og hvilken sang det er! The Rembrandts’ I’ll Be There For You er nok den mest ikoniske serie sang, der nogensinde er lavet(?), og til trods for, at tematikken er nøjagtig den samme som i Cheers’ introsang, så bliver det her bare leveret det bedre. Ja, du har haft en lortedag, og hvad så? Jeg er her for dig, ligesom Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler og Ross altid var der for hinanden, og som de stadig er der for alle os andre.

#7 – The Fresh Prince Of Bel-air

Now this is the story all about how my life got flipped, turned upside down and I’d like to take a minute just sit right there i’ll tell you how I became the prince of a town called Bel-Air! In West Philadelphia born and raised, on the playground where I spent most of my days, chilling out, maxing, relaxing all cool and all shooting some b-ball outside of the school, when a couple of guys, they were up to no good, started making trouble in my neighborhood, i got in one little fight and my mom got scared, she said “you’re moving with your auntie and uncle in Bel-Air”. I begged and pleaded with her the other day But she packed my suitcase and sent me on my way, she gave me a kissin’ and she gave me my ticket I put
my walkman on and said, i might as well kick it first class, yo this isn’t bad, drinking orange juice out of a champagne glass Is this what the people of Bel-Air livin’ like, hmm this might be alright! I whistled for a cab and when it came near the license plate said “Fresh” and had a dice in the mirror, if anything I could say that this cab was rare, but i thought nah forget it, yo home to Bel-Air, i pulled up to a house about seven or eight, and I yelled to the cabby “Yo, homie smell you later”, looked at my kingdom I was finally there, to sit on my throne as the prince of Bel-Air! Værsgo, gå amok!

#6 – X-Files

Vi bliver lige ved legendariske 90’er serieintroer her på 6. pladsen! Som jeg sagde ved både Stranger Things og The Walking Dead, så kan stemningen i musikken alene være det, der gør en intro fantastisk. X-Files’ intromusik er epicenteret for denne form for serie stemningsmusik! Det bliver simpelthen ikke bedre end det her. Det bliver simpelthen ikke mere ikonisk end det her! Hvis du sætter musikken til X-Files på, i en hvilken som helst given situation, så er du ikke et sekund i tvivl om, hvilken følelse og stemning du skal have i kroppen. Det er mystisk, det er uhyggeligt, det er lige præcis, hvad det skal være for en serie som X-Files!

#5 – Twin Peaks

Vi slutter vores 90’er rundtur, med intro, der lægger sig i mellem dem alle sammen tematisk. Her følges billeder og musik pænt ad i skabelsen af den stemning som seeren skal sættes i. Rolig og idyllisk, med en afsluttende snigende fornemmelse af ubehag. Præcis sådan som man har det i Twin Peaks! Angelo Badalamenti’s musikalske mesterværk står som en mastodont inden for seriemusik i en sådan grad, at han helt op til sin død (som i skrivende stund faktisk var i går), kunne turnere med musikken fra serien, hvor dette nummer står som supermagten!

#4 – True Detective (Sæson 1)

Jeg er altid rasende uforstående over hvorfor, at True Detective aldrig bliver nævnt blandt de bedste introer til en serie, specielt den fra seriens første sæson (selvom sæson 2 også har en rigtig god en (som faktisk også var tæt på at komme med på denne liste)). En decideret banger af en sang i form af The Handsome Family’s Far From Any Road, der skaber en ubehagelig følelse i kroppen på seeren, samtidig med, at vi får nogle nøje udvalgte, perfekt placerede og lettere forvrængede, visualiseringer fra serien, som komplimenterer musikken åh så perfekt! Jeg mener helt oprigtigt, at denne intro er så god, så den sagtens, på en anden dag (måske), kunne få førstepladsen på denne liste. Det er i hvert fald tæt fra nu af!

#3 – True Blood

Jeg har altid sagt, at man ved, at en serie er blevet dårlig, når den ikke længere passer til sin titel (f.eks Prison Break), men hvad hvis en serie ikke længere matcher med sin intro? I første sæson var True Blood, og Jace Everett’s Bad Things et perfekt match, men som serien skred frem, blev introen langt bedre end serien som helhed. I takt med, at True Blood skred frem blev den langt mindre in your face, ubehagelig og utilregnelig (mængden af sex og blod forblev dog den samme). Sådan blev det dog aldrig med introen! Imens Bad Things buldrer der ud af, fyldes skærmen med alle former for voldsomt ubehagelig billeder, fyldt med massere af blod og sex, der er svære at se på, men som man alligevel ikke kan tage øjnene fra. Det var så perfekt i starten, men det endte simpelthen med, at introen blev for god til serien, men det kan den jo ikke gøre for!

#2 – Game Of Thrones

Hos His Dark Materials skrev jeg, at den egentlig besad de samme elementer som Game Of Thrones, men hvorfor er der så, så stor forskel på de to introers placeringer? Musikken! Forstå mig ret, jeg elsker visualiseringerne! De er gude smukke, voldsomt unikke og der bliver gjort et fantastisk stykke arbejde, med at holde seeren up to speed, fra sæson til sæson, med detaljer af varierende størrelser i det portrætterede Westeros, som glider over skærme, hvilket er fantastisk! Men altså, for pokker da, musikken ikk å! Det er et spark i adrenalinen fra første sekund, og det tager kun til. Man bliver øjeblikkeligt klar til, konstant at skulle sidde ude på kanten af sædet, og sådan skal man have det under et afsnit af Game Of Thrones!

#1 – Peacemaker

Inspirationen til denne liste, og intet mindre end den bedste serieintro, der nogensinde er lavet (fight me)! Det her er den mest kreative og WTF’ede inkapsling af en series stemning og humor jeg nogensinde har set. En perfekt koreograferet og helt følelsesforladt danserutine, udført til glamrock nummeret Do You Really Wanna Taste It. Et mere eller mindre tilfældigt udplukket nummer fra det dybe bagkatalog hos det norske eurovision-band Wig Wam. Alle mellemstore til store karakterer i serien er en del af rutinen, og man ikke kan tage øjnene fra den, eller endda prøve at danse med på den. Jeg kan ikke vente til sæson 2 af Peacemaker, og dette skyldes især også fordi, at der nok kommer en version 2, af introen grundet, at en håndfuld af de dansende karakterer ikke overlever første sæson. Så jeg synes da bare, at vi ta’r en til! Do you really wanna, do you really wanna taste it! Gu fanden vil jeg det!!!