Top 15: Bedste Scener Fra Brooklyn Nine-Nine

0 Comments

Sidste år lavede jeg en top 15 over de bedste scener i en af mine yndlings dramaserier, Better Call Saul, da den sluttede. Eftersom Brooklyn Nine-Nine er en af mine yndlings komedieserier, og nu også har haft sin afsluttende sæson, så skal den selvfølgelig have samme hyldest! Det var en anelse sværere at få rangeret scenerne her, da det kan være svært at vurdere sjove scener op imod dramatiske scener, men jeg synes da selv, at jeg har gjort et godt stykke arbejde! Selvfølgelig, hvis du ikke har set serien færdig, så læses der videre på eget ansvar!

Honorable Mentions

PAAAAIIIIIN + Terry bliver fuld efter en drink (Sæson 3, afsnit 2)

Yippie kayak ucker buckets! (Sæson 3, afsnit 10)

Vendication! (Sæson 4, afsnit 6)

Holdet står bag Captain Holt (Sæson 5, afsnit 9)

Amy gider ikke høre på, at Holt er grov mod Jake (Sæson 6, afsnit 1)

#15 – Den afsluttende retsagsscene (Sæson 4, afsnit 22)

Vi lægger ud med en scene, der kan lidt af hvert. Den afsluttende scene i sæson 4, hvor Jake og Rosa, står til fængsel efter de blev framet, af beskidte betjente. Rosa og Holt’s følelsesmæssige samtale i starten af scenen, Jake og Amy’s entre til Enya, de sjove klip til en hvidhåret Charles, og en Terry, hvis hemmeligheder konstant bliver afsløret af en flok hackere, der ender med at finde det de ledte efter, men alt for sent, det hele kan noget! Hvad der virkelig får den her scene til at peake var chokket over, at Jake og Rosa’s nøglevidne i virkeligheden er en dobbeltagent, der i stedet for at hjælpe dem, slår det sidste søm i deres kiste, og sender dem i fængsel. Det hele bliver perfekt rundet af, af seriens bedste cool cool co-co-co-co-co-co-co-co cool.

#14 – Hvad er en læge? (Sæson 5, afsnit 14)

Nok den mest overraskende scene her på listen, men efter at have genset hele serien, så kunne jeg simpelthen ikke udelade den fra listen. Captain Holt har altid overhånden, og er altid kølig… på nær når det kommer til læge-titler åbenbart. I et forsøg på at underminere tandlægen Phillip, ved at gøre nar af, at han kalder sig for læge, selvom han kun er en tandlæge, vender Phillip situationen, og tapper ind i et, til Jake, og Holt selvs, store overraskelse, et meget følsomt emne for kaptajnen, nemlig hvem der skal, og ikke skal, have lov til at kalde dem selv for læge.

#13 – Holt afslører endelig sin tatovering (Sæson 8, afsnit 9)

Jeg elsker når Captain Holt gør noget, der normalt ligger uden for hans karakter, men hvad jeg har lært af at se hele serien igen er, at det der får mig til at elske disse øjeblikke mest, er at se de andre karakterers reaktioner på disse handlinger. Halvvejs gennem serien fandt vi ud af, at kaptajnen er i besiddelse af en tatovering, men vi finder ikke ud af, hvad det er. Dette bliver en mindre plotlinje gennem hele sidste sæson, hvilket kulminerer i sæsonens næstsidste afsnit, hvor Holt, for at forsinke resten af holdet, endelig viser den, og vi får alle de andre karakterers perfekte reaktioner på… ja, se selv billedet… perfekt!

#12 – I Want It That Way (Sæson 5, afsnit 17)

Et vidne skal udpege en gerningsmand, der er bare et problem… hun har ikke set ham, hun har kun hørt ham. Hvordan løser man det? Man får hele rækken til at sige, det som hun hørte ham sige, eller i dette tilfælde synge. Fra 1 til 5, skal de synge Backstreet Boys’ I Want It That Way, og hvis man hedder Jake Peralta, så styrer man showet som en anden dirigent, imens man selv synger med. Man lever sig ind i det! Man lever sig så meget ind i det, at man helt glemmer, at gerningsmanden slog vidnets bror ihjel… ups.

#11 – Rosa fortæller sine forældre, at hun er biseksuel

Den første scene her på listen, der gør ondt. Hvorfor gør den ondt? På grund af de to karakterer på billedet. Fuck dem, og alt hvad de står for! Man havde allerede før dette afsnit vidst i noget tid, at Rosa er biseksuel. Hun fortalte det først til Charles, og siden til resten af holdet, og de tog det alle. som alle sunde, raske og almindelige mennesker ville tage det; støttende og supportende. Det gjorde disse to bunker af skrald, som Rosa kalder for forældre, derimod ikke. En decideret hjerteskærende scene, hvor Stephanie Beatriz leverer sit klart bedste skuespil i hele serien, da man langsomt, men sikkert kan se Rosa falde fra hinanden indeni, alt imens det hele får et kæmpe drys akavethed af, at Jake også er med under hele forløbet. Av av av, stakkels Rosa.

#10 – Velvet Thunder! (Sæson 2, afsnit 22)

Hvordan kommer man videre fra noget så forfærdeligt, som Rosas skraldeforældre? Captain Holt når han er bedst! Efter gentagende gange at være løbet ind i en mur, er Holt endelig blevet træt af fejltagelser og paranoia over Madeline Wunch! Charles og Jake har gennem hele afsnittet, forsøgt at få Holt, til at lege med på deres aliasleg uden held… nu tager Holt over! Han er ikke længere Captain Raymond Holt, han er nu… VELVET THUNDER! Hans fuldstændigt unødvendige overspil, bassen i hans stemme, samt Jake’s reaktion på det, amen det er magisk!

#9 – Holt fortæller Jake, hvor stolt han er af ham (Sæson 8, afsnit 10)

Hvis man har set Nine-Nine, så ved man, hvor stort det her er. Jake har gennem hele serien set Captain Holt som den far han aldrig rigtig havde. Han har som en forvokset teenager testet grænser, gjort oprør og ledt efter accept. Holt har som en anden far oplært, skældt ud og rost. De har været i gennem alt sammen, og nu er det tid til, at de går hver til sit. Holt er blevet forfremmet, og Jake stopper som betjent. I en af seriens aller sidste scener, får vi dette yderst emotionelle farvel, hvor Holt fortæller Jake, hvor meget han holder af ham, hvor glad han er for de ting Jake har lært ham, og hvor stolt han er ham. Både Jake og Holt kæmper for at holde tårerne tilbage, og det gør vi andre også!

#8 – Hot damn! (Sæson 2, afsnit 6)

Den bedste cold open i serien, og det første store Captain Holt øjeblik! Amy er for første gang nogensinde for sent på den, og holdet prøver at gætte hvorfor. Gætterierne går på alt fra, at hendes vækkeur ikke ringede til, at hun er faldet ind i en anden dimension, hvor hun pludselig er interessant. Holt vælger for en gang skyld at deltage i holdets julelege, og gætter på, at der var et problem i banken. Da Amy møder ind tvinger han hende til at sige, hvor hun har været, og gud hjælpe mig, om der ikke var et problem i banken. Her skulle scenen oprindeligt have været slut, men den fantastiske Andre Braugher leverer et stykke fuldstændig guddommelig impro, da han klapper i sine hænder, og udbryder et hot damn!

#7 – Holt redder Jake (Sæson 7, afsnit 12)

Jeg ved godt, at der står, at Holt redder Jake, men det er lige så meget Holt, der hævner Cheddar. Holt’s elskede hund Cheddar er blevet kidnappet. Jake ser det omgående som en virkelig udgave af John Wick, hvilket Holt selvfølgelig ikke forstår. Jake går undercover, og formår at redde Cheddar, men bliver selv kidnappet. Nu da Cheddar er fri, går Holt 100% John Wick! Seriens suverænt bedste kampscene udfolder sig, og Holt har aldrig været mere bad ass! Han modtager og ikke mindst uddeler tæsk som en champ, samtidig med, at han leverer legendariske citater, alt imens at en stolt Jake hepper med! Da Holt endelig leverer linjen you took the wrong fluffy boy, og sender det sidste knock-out afsted, løber kuldegysningerne gennem hele kroppen!

#6 – Holt og Kevin mødes i regnen (Sæson 8, afsnit 7)

Jeg lover, at det her er den sidste Holt scene… for nu. I første afsnit af seriens sidste sæson finder vi ud af, at Holt og Kevin er blevet separeret. Det gør ekstremt ondt på flere niveauer, ikke mindst fordi Holt og Kevin er intet mindre end perfekte sammen, samt at vi gentagende gange gennem sæsonen, ser disse to ellers så følelsesforladte mænd vise så mange følelser. Efter mange timers terapi, skænderier og online-dating, får de endelig løst tingene i denne regnfulde eksplosion af kærlighed. Holt og Kevin viser aldrig affektion, og selv et håndtryk i offentlighed er normalt for seksuelt, men det hele er lige meget her!

#5 – Terry bliver stoppet for at være sort (Sæson 4, afsnit 16)

Ja, nu gør det ondt igen. Hele sidste sæsons racisme plot føles gennemført forkert og påtvunget, og det skyldes det her. Brooklyn Nine-Nine påtalte nemlig allerede den systematiske racisme hos politiet perfekt 4 sæsoner før, at de følte sig tvunget til det. At se, og høre om, Terry’s møde med en racistisk betjent er gennemført forfærdeligt. Terry Crews og resten af holdet leverer perfekte præstationer under det hele, og scenen er desværre virkelig realistisk. De efterfølgende scener, hvor Holt først nægter at hjælpe Terry med hans klage, og siden ændrer mening, var begge under overvejelse, men anholdelsen og den efterfølgende beskrivelse gør så ondt, og står så meget ud, i en ellers så hjertevarm og fjollet serie gør, at den er nødt til at være i top 5.

#4 – Holt og Terry distraherer Amy (Sæson 7, afsnit 13)

Hvordan kommer man videre fra noget så forfærdeligt, som systematiske racisme? Med Holt og Terry, der danser! Amy er gået i fødsel på stationen, og for at distrahere hende viser Holt og Terry deres danserutine til Salt N’ Pepa’s Push It! Første gang jeg så den her scene, kunne jeg ikke grine. Jeg var længere ude end grinet. Jeg kunne ikke gøre andet end at sidde i stilhed, smilende, med åben mund. Jeg elskede hvert et sekund. Terry, der selvfølgelig kan danse, Holt, der slet ikke kan, men stadig giver den alt, Amy, der glemmer alt om, hvor mange smerter hun er i, for bare et øjeblik og ikke mindst Rosa, der ikke kan gøre andet end at filme dansen. Det er hyle morsomt, det er hjertevarmt, det er Brooklyn Nine-Nine!

#3 – Amy og Jake’s bryllup (Sæson 5, afsnit 22)

Apropos hjertevarme, så rammer den her lige i hjertekuglen på den gode måde! Amy og Jake’s bryllup (der ellers lød fantastisk), går selvfølgelig ikke som planlagt, da det bliver ramt af en bombetrussel, men det endte alligevel helt perfekt. Alt fra den viende Captain Holt’s fantastisk tale om de to umodne betjente, der nu bliver et umodent ægtepar, til Jake og Amy’s løfter, der er lige dele kærlige, venlige og seksuelle. til Teddy der endnu en gang liiige prøver, at se om han kan fri til Amy, samt den ringbærende robot! Det hele er smukt, sjovt og dumt, lige præcis som et Brooklyn Nine-Nine bryllup skal være det!

#2 – Jake knækker Phillip (Sæson 5, afsnit 14)

Det er meget muligt, at Jake er en fjollet, useriøs og doven betjent, men han tænker ud af boksen, er viljestærk og godhjertet. Alt dette kommer til syne i denne scene, hvor han og Captain Holt har en sidste chance for at få tandlægen Phillip til at indrømme mordet på hans kompagnon. Jake går 100% på hans ego, hvilket Phillip ikke kan klare, og ender med at indrømme, og opdager først alt for sent, at Jake har taget røven på ham. Andy Samberg, leverer en eminent monolog, alt imens, at den altid undervurderede scenestjæler Sterling K. Brown smider en af de bedste gæstestjerne præstationer, der nogensinde er set. Det hele bliver perfekt opsummeret af et trefoldigt Oh Dang, fra Captain Holt, for en scene så perfekt har ikke fortjent mindre!

#1 – Jake frier til Amy (Sæson 5, afsnit 4)

Jeg har efterhånden set en del serie frierier. De er tit og ofte fantastiske, og de tager tit og ofte den ene part på sengen, men at de ligefrem også kan tage seeren på sengen, det har jeg aldrig oplevet før. Bevares vi vidste, at det nok skulle ske før eller siden, at Jake ville fri til Amy, men midt i et Halloween Heist, havde ingen set komme! Et fælles suk udbrød i stuen første gang vi så det, af ren og skær chok og glæde over, hvad det var vi så, og selv her på gensynet blev jeg taget på sengen. Andy Samberg leverer endnu en dejlig monolog, samtidig med, at Melissa Fumero langsomt, men sikkert bliver mere og mere fyldt op med glædestårer. Kuldegysninger er garanteret, og er man lidt let til tåre, så er gråd også garanteret. Jeg elsker Brooklyn Nine-Nine, men den har sine fejl og mangler. Det er sjældent, at jeg siger, at en serie, der har sine fejl og mangler, stadig har det bedste af noget, der nogensinde er lavet i sig, men Nine-Nine har det bedste serie frieri, der nogensinde er lavet. NINE-NINE!!