7 (måske) Anbefalinger Til April

0 Comments

Endelig har vi ramt en måned, hvor jeg med god samvittighed kan smide 7 (måske) anbefalinger efter jer! For første gang i lang tid måtte jeg endda skære et par stykker fra, for at komme ned på 7. Så lad os håbe, at det er et tegn på, at vi er på vej imod lysere tider, og at denne månedlige tradition ikke skal sættes på pause igen, nu hvor biograferne snart kan åbne igen. Nok snak, lad os komme i sving!

The Simpsons – Sæson 31

31… Det er et vanvittigt tal. Det er forståeligt, at man ikke har kunne holde niveau, når en serie kører i så mange år, og specielt de sidste 11-12 sæsoner af The Simpsons har haft det svært. Trods den svingende kvalitet, så har The Simpsons stadig et kæmpe publikum, og er indiskutabelt en af de største og vigtigste serier, der nogensinde er lavet. Det var derfor ikke så underligt, at en af de ting som Disney+ virkelig satte vægt på, da den blev tilgængelig i Danmark, var at alle 30 sæsoner af The Simpson ville være tilgængelige. Nu bliver det så til 31 sæsoner. Det er selvfølgelig snart et år siden, at den kørte i USA, men for første gang vil man også nu i Danmark kunne følge med i hvad Homer, Marge, Bart, Lisa, Maggie og alle de andre indbyggere i Springfield har haft gang i i sæson 31. Efter lidt research, kan jeg da sågar se at der er en håndfuld af afsnit, der faktisk skulle være af fordums tids styrke!

Sæson 31 af The Simpsons kan ses på Disney+ fra den 2. april

Guru

Normalt når jeg anbefaler serier fra DR, så er der tale om deres store søndags dramaer, men det er altså ikke tilfældet denne gang. Guru er et selvskrevet hjerteprojekt af multitalentet Simon Kvamm, som for første gang i over et årti træder væk fra musikken, og tilbage ind i comedy og skuespil. Guru er en SadCom, eller dramedy, der handler om lifecoachen Andreas. Han flytter fra København hjem til Silkeborg, hvor han vil coache silkeborgenserne mod et bedre liv, og ikke mindst for at få gjort kål på Silkeborg IF’s maskot Odderen Theis. I følge SImon Kvamm, så har projektet været undervejs i over 7 år, og udover Kvamm ham selv kan man på rollelisten finde folk som Brian Lykke (Krysters Kartel), Frederik Cillius (Den Korte Radioavis) og Kirsten Lehfeldt (Behøves denne parentes virkelig?). Uanset hvad man må synes om mandens musik, så er det svært at argumentere imod, at alt Simon Kvamms skuespil og comedy har været fantastisk, så der er god grund til, at være spændt på Guru!

Guru kan ses på DR2 og DRTV fra den 8. april

Minkavlerne – Sæson 2

Meget er sket i Danmark siden første sæson af Minkavlerne rullede over skærmen tilbage i efteråret 19. Faktisk er der sket så meget, at man kan argumentere for, at serien nu har skiftet genre fra comedy til comedy/science fiction. Alt er dog ved det samme i serien. Minkfarmen bløder stadig på bundlinjen, og der skal endnu en gang findes midler for at sørge for, at den ikke ryger på tvangsauktion. Både en aftale med den lokale brugs, og en jagt på nedgravet Nazi-guld er i spil, alt imens at Allan endnu en gang synes at blive anklaget for alverdens kriminalitet. Jonas Mogensen og Kasper Gross er endnu en gang tilbage både som hovedroller og manuskriptforfatter, og Nikolaj Steen skal endnu en gang som instruktør holde styr på seriens all-star cast, som igen tæller Mick Øgendahl, Bodil Jørgensen, Ruben Søltoft, Kirsten Lehfeldt, Niels Hausgaard og Frank Hvam. I denne sæson får de alle desuden selskab af blandt andre Mia Lyhne, Bjarne Henriksen, Anders Grau og… Lars Lilholt!?

Sæson 2 af Minkavlerne kan ses på TV2 Zulu og TV2 Play fra den 11. april

Sound Of Metal

Under et par koncerter opdager den talentfulde og heroinafhængige punk-metal trommeslager Ruben, at han får pludselig høretab. Han finder ud af at hans tilstand hurtigt forværres, og at hans musikkarriere, og i følge Ruben hans liv, snart kan være slut. Af frygt for hans mentale tilstand sender hans bandmedlemmer ham til et rehabiliterings center for døve i håb om, at han ikke vil falde tilbage i gamle vaner og, at han vil slutte fred med hans nye situation. Her må Ruben se sig selv dybt i øjnene, og vælge mellem et liv i balance, eller at forsøge at genopnå det liv, som han havde engang. Sound Of Metal er nomineret til intet mindre end 6 Oscars, heriblandt bedste film, bedste mandlige hovedrolle og bedste originale manuskript. Den er desuden en af de helt store favoritter i kategorien bedste lyd, hvor lyddesignet er så originalt og overraskende, at det skulle sparke benene væk under sit publikum.

Sound Of Metal kan ses på Prime Video fra den 12. april

Bob’s Burgers – Sæson 11

Endnu en Fox animations serie, der er inde i et tocifret sæson antal er kult-serien Bob’s Burgers. Som altid er Bob og hans families restaurant i økonomiske problemer, trods den høje kvalitet af mad, og som altid er familien mere eller mindre ved at falde fra hinanden på grund af det, og igen igen er det op til Bob at redde kastanjerne ud af ilden. Bob’s Burgers var angiveligt meget tæt på at blive lukket ned efter sæson 10, så det var en lettelse for dens mange fans, da sæson 11 blev annonceret, og nu hvor den også har fundet et internationalt hjem hos Disney+, så tyder det på, at Bob kommer til at lange burgers over disken i lige så mange år som han vil.

Sæson 11 af Bob’s Burgers kan ses på Disney+ fra den 23. april

The Handmaid’s Tale – Sæson 4

Den Emmy og Golden Globe-vindende hitserie The Handmaid’s Tale er tilbage med sin fjerde sæson. Elisabeth Moss’ June fortsætter i denne sæson hendes kamp mod Gilead. Men da hun begynder at løbe større risici, bringer det endnu farligere udfordringer med sig, der truer med at opsluge hende i hendes egen søgen på hævn og retfærdighed, og bringer alle hendes relationer i fare. Man kan sige meget om HBO, men hold da op de kan finde ud at skrive en beskrivelse, der fanger ens opmærksomhed hva? Foruden annonceringen af sæson 4’s præmieredato, afslørede folkene bag The Handmaid’s Tale desuden, at der udover sæson 4, som minimum vil komme 2 sæsoner til. Hvor disse sæsoner vil finde deres hjem er i midlertidig uvist, da det ser ud til, at The Handmaid’s Tale er en af de mange serier, der forsvinder fra HBO, når den går fra Nordic til Max.

Sæson 4 af The Handmaid’s Tale kan ses på HBO Nordic fra den 29. april

Nomadland

En af årets helt store Oscar favoritter: Nomadland. Nomadland er historien om Fern, der efter et økonomisk sammenbrud, pakker sin varevogn for at leve livet uden for det almindelige samfund, som en moderne nomade. En del af Normdland’s rollebesætning består af et par faktiske nomader, der lever nærmest ligesom Fern, som det også er beskrevet i bogen Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century, som filmen drager meget af sin inspiration fra. Fern er spillet af den dobbelte Oscar-vinder Francis McDormand (Three Billboard Outside Ebbing, Missouri og Fargo), og er allerede blevet hyldet med priser til højre og venstre, som f.eks. Guldløven for bedste film ved Venedig filmfestivalen og Golden Globen for bedste drama. Den er altså nu også blevet nomineret til 6 Oscars, heriblandt bedste film, bedste instruktør og bedste kvindelige hovedrolle, hvor den i alle er en af favoritterne til at hive verdens største filmpris med hjem.

Nomadland kan ses på Disney+ fra den 30. april.

Tags: , , , ,