Top 20 Klovn Afsnit

0 Comments

Klovn er tilbage! Jeg ville egentlig gerne have anmeldt den nye film, og bevares den går stadig i biffen og jeg har set den (den er god), men det er nu 3 uger siden, at den fik præmiere, og det synes jeg er lidt for lang tid i mellem en præmiere og en anmeldelse. Jeg synes dog ikke, at folk skulle snydes for et Klovn indlæg, så jeg satte mig i stedet for, sindssyg som jeg jo er, at lave en top 10 over de bedste Klovn afsnit. Det kunne simpelthen ikke lade sige gøre, så det blev en top 20 i stedet for. Jeg har forsøgt, at gå så objektivt til værks som muligt, og vil til hvert afsnit lige notere det mest pinlige øjeblik, og det bedste citat i afsnittet. Som sagt har det været ekstremt svært, og mange favoritter måtte lade livet, hvilket nok også kan ses i mine honorable mentions. God fornøjelse!

Honorable mentions

Bedragsholm Slot (Sæson 6, Afsnit 6)

Pepino og Pepito (Sæson 3, Afsnit 3)

Str. 44 (Sæson 1, Afsnit 8)

Surprise Mia (Sæson 5, Afsnit 10)

Tango For 3 (Sæson 4, Afsnit 9)

#20 Drys Fra Muffedissen (Sæson 5, Afsnit 9)

Vi starter med et afsnit, som jeg på mærkværdigvis nærmest havde glemt, da jeg startede med listen. Det er jul, og Frank har fået et par skøjter af Mia i kalendergave (han selv har givet hende en servietring…), og de skal selvfølgelig prøves. Sådan en tur kan selvfølgelig kun ende med en afhugget finger. Skøjteuheldet er smukt bundet sammen med en historie om Franks forsøg på, at finde et nyt sted at få renset tøj. Hvis man endelig skal klage, så er der en mangel på Casper og kendte gæstestjerner i det her afsnittet, men absurditeten i de yderlige hændelser i afsnittet mere end opvejer det.

Det mest pinlige: Frank der i et sammenstød på skøjtebanen kommer til, at køre fingeren over på en dreng med Downs.

Bedste Citat: Casper til Frank: Selvfølgelig tjekker man da lige, om man har en mongol-finger i folden på sine bukser. Man må ikke have afrevne lemmer i buskerne Frank. Det er ulovligt Frank.

#19 Piverts Polterabend (Sæson 4, Afsnit 7)

Det sker af og til, at Klovns pinligheder, undervejs i et afsnit pludselig ændrer sig fra det muntre, til det direkte ubehagelige. Af en eller anden grund hænger det tit sammen med Franks ven Pivert. Pivert skal giftes, og der skal selvfølgelig holdes polterabend. Casper har set sig nødsaget til at tage med, da Pivert har taget ham i at være Iben utro. En fuldstændig kedelig suppe, steg og is polterabend, udvikler sig desværre til bl.a. missede fødsler og blodtransplantationer.

Det mest pinlige/ubehagelige: Casper der gennem pløkker Pivert med et paintball-gevær på klodshold, under hans polterabend.

Bedste Citat: Pivert til Casper: Jeg har reddet dit liv. Er det ikk grande? Det rigtig Grande!

#18 Guffeliguf (Sæson 6, Afsnit 1)

På samme måde som Klovn kan tage lidt af humoren for, at skrue op for ubehagen, så kan den også sagtens skrue op for følelserne i stedet. På trods af deres kiksede og til tider nærmest kønsløse forhold, så er der ingen tvivl om, at Frank og Mia elsker hinanden. Dette kommer virkelig til udtryk i Guffeliguf. Mia anklages for, at have solgt kokain ud af hendes te-handel, hvilket sender Frank fuldstændig i knæ, og han må kæmpe for at bevise hendes uskyld, hvilket selvfølgelig kulminerer i et af seriens mest pinlige øjeblikke. Humoren er selvfølgelig stadig tilstede, mest i form af Casper, der mit i hans kæmpe depression pludselig ønsker at passe te-handlen.

Det mest pinlige: Et klip af Mia, der onanerer bliver vist i et fyldt afhøringslokale, da det skal bruges som bevismateriale.

Bedste citat: Frank til ekspedient: Det er da også en fejl af mig, at forvente mere af en nørd-hestehale.

#17 God Jul, Frank (Sæson 3, Afsnit 10)

Nu skruer vi væsentlig op for kvaliteten! Ved de 3 første afsnit kunne man måske diskutere, deres berettigelse her på listen, men det kommer ikke til at ske med resten af listen! Frank og Mia skal holde jul. Valget står mellem Casper og Iben, og Pivert og Bodil. Et kikset bankrøveri og afhentning, af et forkert barn i børnehaven, ender med at eliminere Casper og Iben fra regnestykket. Et regnestykke som ender med at gå op efter en kamp til døden med en lampe, som har givet mig piskesmæld af grin flere gange. Afsnittet indeholder desuden, endnu en fremragende gæsteoptræden fra Jarl Friis-Mikkelsen, som ved en fejl, kommer til at erklære sin kærlighed til Frank.

Det mest pinlige: Frank der under en vild piskekamp med en lampe, kommer til at piske Bodil i ansigtet gentagende gange, og forsøger at skjule det ved at give hende nisseskæg på.

Bedste citat: Slemme Nazi-lampe!

#16 Godfather Of Drugs (Sæson 1, Afsnit 5)

Vi vender igen blikket imod det fuldstændigt ubehagelige, som endnu en gang går ud over Pivert. I Godfather Of Drugs holder Casper herreaften med Michael Carøe, Steen Jørgensen og Frank, som får taget Pivert med. En ellers hyggelig aften med øl, pool og masser af grin, ender desværre med skæld ud af Iben, Mia og Bodil, samt ekseprimentering med hårde stoffer. Godfather Of Drugs er det første møde med Pivert, og gennem eminent manusarbejde og skuespil, holder vi med et af ham, og har på samme tid så ondt af ham. En dejlig gæsteoptræden fra Steen Jørgensen blandet sammen med den mest randomme gæstoptræden i seriens historie, i Lars Thiesgaard (manden der lægger stemme til Pumba i Løvernes Konge), som Franks coke-læge og en fantastisk skideballe leveret som kun Iben Hjejle kan levere dem, gør Godfather Of Drugs legendarisk.

Det mest pinlig/ubehagelige: Casper, Frank, Michael og Steen der gruppepresser Pivert ud i at tage heroin, uden selv at tage det.

Bedste Citat: Frank til Pivert: Du må ikke have nej-hatten på, du skal have ja-hatten på!

#15 Sivsko og Ægget (Sæson 6, Afsnit 3)

Frank vil gerne have en ny plæneklipper og vil gerne knalde en norsk kvinde. Casper er deprimeret og vil gerne være sammen med Franks hund. At 4 ting, der er så vidt forskellige, kan bindes så flot sammen, som de bliver i Sivsko og Ægget, fortæller virkelig meget om Frank og Caspers talent. Hvorfor er dette afsnit så højt spørger du? Jeg vil straks skynde mig videre til kåringen af det mest pinlige øjeblik, så du kan få svaret!

Det mest pinlige: Frank bliver på samme tid taget i at have tisset på naboens bål, og trådt på det iført sivsko, hvilket siden forudsagede en brand i hans hus, som brændte ned, og dræbte hans hund. Ydermere bliver han på samme tid, også taget i, at have flirtet med en norsk kvinde og udgivet sig for, at være Muhammedtegner.

Bedste Citat: Casper til Frank: Tricket er at lyve i mørke. Du må bare ikke komme til, at sige en løgn når det er lyst. Altså hvis Iben spørger mig om et eller andet, så venter jeg med at svare, til det er belragene mørkt. Frank: Lyver du kun om natten? Casper: Ja, eller nede i kælderen eller et mørkt rum. Men derfor skal man da alligevel knalde ved siden af, alt andet ville da være vanvid.

#14 Hjem Til Far (Sæson 4, Afsnit 2)

Ja, billedet siger jo næsten alt. Frank skal holde foredrag i sin hjemby, og besøger derfor sin far. Af en eller anden grund har han Casper med på slæb, og sammen får de et par hæsblæsende dage i det mørke Jylland, hvor de både skal tage stilling til storke, bordeller og pædofile. Dette er også et af blot 3 afsnit, hvor Franks far Niels er med, og ham kan man intet andet end at holde af. Desuden er det bedste citat fra Hjem Til Far et af mine absolut yndlings fra hele serien, og det gør en del, hvis man lige forestiller sig en rasende Casper Christensen, når man læser det op.

Det mest pinlige: En pædofil mand indrømmer overfor Frank og Casper, at han godt kan lide børn, lige efter han har reddet dem.

Bedste Citat: Casper til en landbetjent: Jeg siger bare, vi kommer kørende, og så er der en eller anden røvsyg stork, der åbenbart spadserer rundt, på jeres lorte jydeveje, og så er det da klart, at man kommer til at køre ind i lortet! Så vil jeg ikke sige mere om den sag, værsgo’ Frank!

#13 Ambassadøren (Sæson 2, Afsnit 7)

Afsnittet der skød Lars Hjortshøj i stilling, som den absolut bedste bifigur i Klovn-universet. Lars Hjortshøj er på ingen måde bange for at udlevere sig selv, som et utro og multi-kriminelt svin i næsten alle afsnittene af Klovn, og vi elsker manden for, at spille sådan en forhadt karakter. Casper og Lars tropper op hjemme hos Frank og Mia midt om natten, da Lars muligvis har voldtaget hans au pair Oy. Casper lægger en plan, hun skal tilbage til Thailand hurtigst muligt! Der kommer dog til at gå et døgn, og hun kan ikke blive ved med at være i Lars’ kælder indtil da. Alt dette tilsat en skideballe fra Iben, og en improviseret og selvhøjtidelig kærlighedsang fra Casper, og så har man et hit.

Det mest pinlige: Iben møder Frank og Oy i undertøjsafdelingen i Føtex.

Bedste citat: Frank til Lars: Vi holder lige fast i den her historie, for du ved Mia, hun forstår bare ikke voldtægt.

#12 Fru Af og Til (Sæson 6, Afsnit 4)

Som tidligere nævnt, så er Frank og Mias hus brændt. De er derfor flyttet ind hos Mias forældre midlertidig, og Frank er mega liderlig. Han er faktisk så liderlig, så han overfor en nu indlagt Casper bliver nødt til at smide den legendariske fissetrumf, da Mia giver grønt lys. De kommer dog ingen vegne med knalderiet, da Frank finder ud af, at Mias far har en affære. Alt dette blandet sammen med et uheldigt postkort og endnu en skideballe fra Iben, og så har man et fantastisk afsnit af Klovn!

Det mest pinlige: Frank får hjælp af en mand, med at få gang i hans i bil. Manden får gang i den, og kører væk. Frank tror, at han stjæler bilen, og gennemsmadrer mandens cykel, for efterfølgende at finde ud af, at han bare ville vende bilen for Frank.

Bedste citat: Casper til Frank: Jeg bøjer mig til fissetrumfen, men tænk dig nu om ikk, du har kun 3.

#11 Irma-pigen (Sæson 2, Afsnit 9)

Frank er endnu en gang liderlig. Denne gang er det fordi ham og Mia prøver at blive gravide. Casper er ligeledes liderlig, men det er han alle døgnets 24 timer. De skal dog begge så meget i gennem for at komme gennem deres sexuelle spændinger bl.a. Stig Rossens kæreste, en potentiel skandale i Ekstra Bladet og Ibens menstruation. Vi får fremragende gæsteoptrædender fra Stig Rossen og Anne-Sofie Esbersen, og selvfølgelig endnu en legendarisk Iben skideballe (Der tegner sig lidt et mønster synes jeg).

Det mest pinlige: Iben der plaprer løs om hendes menstruation og udflåd, fuldstændig uvidende om at Frank er tilstede.

Bedste citat: Irma-pigen til Frank: Hvad fanden er det!? Hold kæft hvor er du klam! Du står da ikke og kommer i buskerne hernede!? Frank: Nej nej, det er faktisk en gammel udløsning.

#10 Nina Kære Nina (Sæson 3, Afsnit 4)

Frank har brug for en rengøringskone. Mia er træt af, at han kommer hjem med mudrede sko, når han har været til skydning. Han spørger derfor i ølklubben om han må låne Eddie Skoller og Lars Hjortshøjs, og efter en sjælden hjælpende hånd fra Casper lykkedes det. Casper selv er i gang med at finde tilbage sammen med Iben, efter en pause, der er bare et problem: Han vil rigtig gerne i bukserne på Sofie Lassen-Kahlke først. At disse to ting, samt en musical opsætning af Langt Fra Las Vegas, kan munde ud i Frank på bagsædet af en politibil og endnu en skideballe fra Iben (Ja, der er dannet sig et mønster), er simpelthen fantastisk!

Det mest pinlige: Frank kommer til, at skyde sin allerede afdøde rengøringskone.

Bedste citat: Casper til Frank: Lad mig nu lige få lov til, at knalde Sofie Lassen-Kahlke ordenligt!

#9 Bornholm (Sæson 4, Afsnit 4)

Casper, Iben, Frank og Mia vil gerne købe et sommerhus sammen. De tager derfor til Bornholm, hvor Mia har fået overtalt en gammel ven til, at se dem an et par dage. Det skal dog vise sig, at det er for meget at bede om, at Casper og Frank kan opføre sig ordentligt så længe. Frank smider Mia i en noget semi-prostitution, de spiller bridge i et naturistområde og Frank sætter ild til en udstilling osv. De ender selvfølgelig ikke med at få lov til, at købe huset, det får en voldsom salmonellaforgiftning sat en stopper for.

Det mest pinlige: Frank indrømmer, at have tørret røv i Dannebrog.

Bedste citat: Casper til Frank: Gå væk Frank, gå væk! Jeg skider, jeg skider!

#8 Ups (Sæson 4, Afsnit 10)

Det var oprindeligt tænkt, at dette skulle være det sidste afsnit af Klovn nogensinde. Og hvilken finale det ville have været! Frank er Mia utro, heldigvis har han verdens største ekspert som bedste ven, Casper. Casper er for en gang skyld en god kammerat, da han gør alt for, at få Frank ud af farezonen. Casper har dog sit, at slås med, da han lige er blevet castet i en ny Hollywood-film, samtidig med at han lige har fundet ud af, at han har en bror. Casper bryder sig dog ikke om ham, og dette skal ende med, at koste ham hans Hollywood drøm, samt at få Frank tilbage i hans utroskabs suppedas. Man finder desuden ud af i dette afsnit, at Casper tror at en uge er 8 dage lang.

Det mest pinlige: Frank møder pigen han har været Mia utro med, imens Mia er tilstede, og nægter at kende hende.

Bedste Citat: Casper til Frank: Bare hold dig tæt til mig, jeg hjælper dig. Og bare benægt, benægt, benægt!

#7 London Kashmir (Sæson 3, Afsnit 2)

Frank kommer tit i problemer fordi han lyver. Sjældent har han dog sat sig selv i mere pinlige situationer, som han gør i London Kashmir. Det er imponerende, at man indenfor bare et par scener, både kan lyve om, at have mistet et barn i 9. måned og, at det ikke er ens egen lort der ligger i kattebakken. Ja, jeg ved ikke hvad men ellers kan sige. London Kashmir er nr. 7 pga. Frank sked i kattebakken og omgående skabte en landeplage samt comedy-historie!

Det mest pinlige: Frank bliver taget i, at have skidt i en kattebakke.

Bedste citat: Susan til Frank: Du skal ikke skide i en kattebakke, som jeg har købt til min kat, du skal ikk!

#6 Falsk Lorte Alarm (Sæson 6, Afsnit 10)

Endnu en gang et afsnit, som var tænkt som værende det sidste i serien. Og hvilken afslutning det ville have været! De to vennepar er taget til Norge for, at fejre nytår. Frank kommer til at udtale sig mindre klogt, om ham og Mias forhold, så Casper for ham overtalt til, at fri til Mia. Alt går efter planen lige indtil Pivert og Bodil dukker op, og derefter går alt ned af bakke, lige indtil det hele kulminerer med dødsfald og et mislykket frieri. Man finder desuden ud af i dette afsnit, at Casper tror der er 375 dage på et år, og at han ikke kan kende forskel på højre og venstre, da han mener, at konceptet er gammeldags.

Det mest pinlige: Det bliver opdaget, og diskuteret, at Frank aldrig har givet Mia en orgasme.

Bedste citat: Pivert til Casper og Frank: Amen jeg vidste jo ikke der var en ring i glasset vel? Casper: Ej, men det kan du jo næsten regne ud ikk?

#5 Farvel Igen Mor (Sæson 1, Afsnit 10)

På samme dag, skal Franks afdøde mor flyttes fra et gravsted til et andet, og Casper holder herrefrokost. Frank skal næsten på samme tid få begravet sin mor, købt skinkesalat og hente en stripper #Kaos! Selvfølgelig bliver han uvenner med graveren inden, og er derfor nødt til at bytte gravplads med et par, som han selvfølgelig også bliver uvenner med. Hvordan alt dette skulle ende med, at Frank for begravet skinkesalaten, ville man kun kunne regne ud, hvis man allerede havde set afsnittet før.

Det mest pinlige: Mia opdager Frank i bilen med stripperen. (Der er faktisk ikke så meget pinlighed, at tage af i det her afsnit)

Bedste citat: Frank: I skal ikke spise det! Det er ikke skinkesalat, det er min mor. Jeg er kommet til at begrave et kilo godt skinkesalat.

#4 Hushovmesteren (Sæson 1, Afsnit 3)

Frank har bestilt en stripper med alt for store bryster, og Mia finder ud af det. Frank tager ansvar for både indkøb og madlavning i hjemmet. Michael Carøe skal være far til et barn, der ikke er hans eget. Casper må ikke længere spise hvede og kød, hvilket giver ham en kort lunte. Frank stjæler kød fra den forkerte skuffe hos sin overbo, som skal bruges til et middagsselskab han skal holde. Hvis det ikke betyder kaos, så ved jeg simpelthen ikke hvad gør. De 4 øverste afsnit på listen, kunne alle have være nummer 1, og det eneste Hushovmesteren falder på i forhold til de andre er produktion og skuespil, som alt sammen blev bedre jo længere serien skred frem. Et mere legendarisk stykke dansk comedy, skal man dog lede længe efter. Fremragende Susan og Carøe, er med for første gang som par, og Frank Thiel leverer en eminent præstation som Franks overbo. Citater som Franks svada til Mia omkring hvor meget bacon hun skal købe af gangen, og han og Caspers samtale om hvad det signalerer, når man køber for meget toiletpapir var ikke end gang godt nok til toppen her.

Det mest pinlige: Frank finder ud af, at han har serveret menneskekød til sine gæster.

Bedste citat: Casper til Iben: Han er møg grim, han har rødt hår, det ligner lort! Nu må du kraftedme holde din kæft når jeg taler! Det barn er røv ulækkert!

#3 Unge Hjerter (Sæson 4, Afsnit 1)

Sæson 4 af Klovn, er uden tvivl den bedste sæson af Klovn, og den bliver skudt i gang af Unge Hjerter. Var jeg gået fuldstændig subjektivt til værks, så havde Unge Hjerter haft gode chancer for, at tage første pladsen. Den bedste måde, at beskrive afsnittet på, ville være at det er Klovn med Klovn på. Frank bliver ydmyget alle vegne fra, og er 100% selv skyld i det. Hvis man ikke er til den pinlige cringe humor, som Klovn bruger, så hader man Unge Hjerter, da den fuldstændig springer alle pinlighedskalaer. Casper og Frank er blevet tilbudt velgørenhedsarbejde af Amnesty, men da et par lækre studiner spørger om de vil med til pool-party, vælger de selvfølgelig det i stedet. De skal med ud på lastbilstur, og Casper bager på alt og alle. Frank derimod holder sig til en enkelt pige, som han ved et tilfælde har fundet ud af har en stomipose, og Frank, dum som han er, har bildt hende ind, at det har han også. Hvad kan mon gå galt…

Det mest pinlige: Frank kommer til at skubbe en ung pige med stomipose i vandet, hvorefter der går hul på posen.

Bedste citat: DER ER LORT I VANDET!

#2 Hejsan Sverige (Sæson 4, Afsnit 8)

Lars er tilbage! Jeg har aldrig set en dansk kendis udlevere sig selv mere, end Lars Hjortshøj gør i Hejsan Sverige. Han springer skalaen af ubehagelig, på en måde som jeg aldrig har set det før. Han klam, han er kriminel, han er ligeglad og jeg elsker det! Casper og Frank har ansat Lars i deres firma. For at fejre det, tager de til Sverige for at hygge sig. På vej derop falder Casper selvfølgelig i snak med en svensk pige, som han inviterer med op i deres hytte, sammen med en veninde. Trods et skænderi på en fisketur, går alt som det skal. Pigerne ankommer, og folk hygger sig og drikker. Mændene lægger selvfølgelig hårdt an på de to piger. Fra der bliver sagt godnat tager turen desværre en drejning, og resten af tiden i Sverige ville nok gå under overskrifterne: Voldtægtsforsøg, mangel på kiks, nat i en skov og fyring af Lars.

Det mest pinlige/ubehagelige: Casper og Frank, som nærmest bare ser til, imens Lars forsøger, at voldtage Carolina.

Bedste citat: Frank til Lars: Jeg ser faktisk mere på det som om, at mig og Casper det er et ægteskab. Så har vi så adopteret en dreng, og det har vi så fortrudt.

#1 Franks Fede Ferie (Sæson 2, Afsnit 1)

Det bedste afsnit af Klovn, skal findes i den ellers under middel 2. sæson. Klovn var nede i en bølgedal i sæson 2, og trods en ellers okay afslutning med afsnit som Ambassadøren, Carøes Barnedåb og Irma-Pigen, stod det til, at være en skuffelse. Enter Franks Fede Ferie! Franks Fede Ferie står som et vendepunkt i Klovn, for efter dette afsnit, så serien sig ikke tilbage, før i sæson 7. Casper, Iben, Frank og Mia skal i sommerhus. Turen kommer dog uheldigt fra land, da Casper og Iben er uvenner, og derfor ikke vil køre sammen. Uden kærester i bilen ser drengene selvfølgelig deres snit, til at samle to unge blafferpiger op, som selvfølgelig også skal i sommerhus, i samme område. Turen bliver aldrig rigtig hyggelig for de to vennepar, da køjesenge, p-piller, de to blafferpiger og ikke mindst EN KÆMPE BRANDMAND, skaber store problemer! Hvis man er usikker på om man kan lide Klovn, så er det her afsnittet man skal se. Hvis man kan holde til det her afsnit, så er man good to go, og hvis ikke, så er jeg virkelig ked af det på dine vegne, da du derfor vil gå glip af comedy, som måske aldrig er set bedre her i Danmark!

Det mest pinlige: Frank bliver brændt på pikken af en brandmand.

Bedste citat: Casper til Frank: Du behøver da heller ikke jarve dilleren ned i goplen. Frank: Jeg jarver da heller ikke dilleren ned i goplen, nu må vi lige blive enige om hvem der er jægeren, og hvem der er byttedyret her.

Har jeg ret, eller er det helt ude i skoven? Uanset hvad, så tak for at du har kæmpet dig i gennem mit tankemylder!

Tags: