Top 10 Will Ferrell-film… og de 5 værste

0 Comments

Efter jeg for nogen tid siden anmeldte den nye Will Ferrell-film Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga, fik jeg lyst til at skrive noget mere om manden bag; Will Ferrell! En top 10 skulle laves, og jeg satte mig derfor for, at se alle hans film! Efter blot at have set et par film, måtte jeg erkende, at en top 10 desværre ikke var nok. Will Ferrell har simpelthen lavet så meget lort, så i stedet for kun at anbefale hans greatest hits, følte jeg mig også forpligtet til, at advare folk om hans værste timer. Jeg har som altid forsøgt at være så objektiv som muligt, det er dog altid svært når det kommer til comedy, og da Will Ferrell kun har en enkelt 100% seriøs rolle, har det været lidt af en kamp. Jeg har valgt, at film kun ville komme i betragtning, hvis Will Ferrell som minimum har en større rolle i filmen, så film som Wedding Crashers og The Lego Movie, er ikke blevet taget i betragtning. Desuden har jeg også udelukket animationsfilm, så Megamind vil ej heller være at finde her. Nok snak, god fornøjelse!

Top 5: De Værste Will Ferrell-film

Dishonorable Mentions

Bewitched (2005)

The Ladies Man (2000)

The Suburbans (1999)

#5 Downhill (2020)

Downhill er et remake af den svenske film Force Majeure, som handler om en familie, der er på ferie i Østrig. Under en frokost, starter en lavine. Familiens mor tænker kun på sine børn, og bruger hvad hun tror er sine sidste momenter, med at omfavne sine børn. Familiens far løber. Lavinen viste sig efterfølgende ikke at være farlig, og det gør resten af feriens rimelig underlig og akavet. Det er et godt plot! Lige et par kæmpe problemer. Filmen er blevet markeret som en komedie, men det er det på ingen måde. Sjældent har jeg set noget så usjovt, og det virker ærlig talt ikke som om at den overhovedet prøver, og forventer at folk griner bare fordi Will Ferrell og Julia Louis-Dreyfus er med. Samtlige af karaktererne er desuden ganske forfærdelige mennesker, og gjorde mig gang på gang rasende. Filmen fremstiller karaktererne som ærkeamerikanere, på den måde, der får resten af verden til at hade dem (trusler om sagsøgninger i lande, som ikke har samme lovgivning, og en konstant idé om at hele verden drejser sig om dem). Puha, undskyld, det blev lidt langt i spyttet, men Downhill gør mig decideret sur.

#4 Zoolander 2 (2016)

Hvor Downhill fik mig til, at føle mig vred, fik Zoolander 2 mig til, at føle mig tom og træt. Filmen havde et så åndssvagt præmis, at jeg simpelthen slukkede for den med 20 min igen (det var den eneste film jeg slukkede for). Filmen fik en del kritik for at forsøge at blande outdated humor ind i en mere moderne tid, men jeg mener faktisk ikke at den originale Zoolander’s humor er outdated. Zoolander 2’s humor er ikke outdated, den fejler bare konstant. I stedet for at skrive noget originalt, har man nærmest udelukkende benyttet sig af genbrug, og fyldt filmen med så mange random cameo’s, at man skulle tro den var en del af Lars Hjortshøj-serien Store Lars (PUHA). Bland disse elementer sammen med en ordentlig portion, af decideret krænkende karakterer og dårlige idéer, og så har du Will Ferrell’s 4. dårligste film til dato, og måske Ben Stiller’s værste.

#3 A Deadly Adoption (2015)

A Deadly Adoption er en thriller, og den er lige så dårlig som du kan forestille dig, når du hører sætningen; En thriller med Will Ferrell. Jamen Tobias, er det så den ene dybt seriøse rolle Will Ferrell har du nævnte tidligere? Nej, det er det ikke, og jeg ved godt, at det så vil sige, at jeg løj i min intro, men det gjorde jeg udelukkende fordi jeg nægter at anderkende A Deadly Adoption som film. A Deadly Adoption er en TV-Film, som blev lavet i forbindelsen med tv-kanalen Lifestyle’s 25-års jubilæum. Historien er grinagtig, dialogen er mavevridende pinlig, og Will Ferrell og Kristen Wiig har aldrig spillet dårligere. Det eneste, der redder A Deadly Adoption fra den absolutte sidste plads, er rygterne om at filmen bevidst skulle være lavet dårligt, og at det faktisk er en komedie. Bevares jeg grinte da et par gange, så hvis det er tilfældet, så er det her måske ikke helt fair, men da det ikke kan bevises, er jeg nødt til at vurdere den som drama og thriller, og da den til tider er så dårlig, at den bliver sjov, så er det en ganske forfærdelig film.

#2 Holmes & Watson (2018)

Inden jeg startede projektet, havde jeg en klar idé om, at Holmes & Watson ville være Will Ferrell’s all time dårligste film. Folk forlod biografen under filmen, de fleste lande ville i indkøbe den, ja selv produktionselskabet bag forsøgte under optagelserne, at sælge den til Netflix, og selv Netflix mente den var for dårlig at købe (Her vil jeg lige minde om, at Netflix nu er oppe på at have godkendt 5 Adam Sandler komedier). Holmes & Watson holder sig dog fra min sidste plads, men ikke fordi den overrasker positivt på nogen måder. Filmen er en lang våd prut, hvor der konstant bliver kastet om sig, med dårlige accenter og de mest lavthængende jokes man kan forestille sig. Historien er usammenhængende, og ingen af skuespillerne virker investerede. Jeg fatter simpelthen ikke hvorfor nogle mente, at verden havde brug for en Sherlock Holmes komedie, hvis der er nogen, der ved det, så kontakt mig endelig, jeg vil meget gerne vide hvorfor?

#1 Men Seeking Women (1997)

Men Seeking Women er en film, der handler om 3 mænd, som laver et væddemål om, at den der først kan score en kvinde, og bo sammen med hende i et halvt år, får 600 dollars. Ja, allerede der får man en dårlig smag i munden. Jamen Tobias, hvad mere? Det er det. Der er ikke mere til historien. Alle 3 hovedkarakterer er rædselsfulde mennesker, som på intet tidspunkt udvikler sig, og som på trods af deres tidligt etablerede problemer med det modsatte køn, virkelig ikke har problemer med at score. Genre kan den heller ikke holde sig inden for, da den på trods af udelukkende er beskrevet som værende en comedy, pludselig har en yderst brutal mafia-voldscene, samt en nærmest pornografisk sexscene. Will Ferrell er faktisk det eneste moderat okay ved Men Seeking Women, da han i modsætning til alt andet ved filmen viser bare en smule potentiale, men når en Will Ferrell fra 1997 er dit cast’s suverænt bedste skuespiller, så har du et kæmpe problem. Men Seeking Women er en 92 minutters ubehagelig oplevelse, som man hurtigst muligt skal slette fra sin hukommelse, for ikke at flatline, eller være nødsaget til at tage en pause fra film. For alt ved Men Seeking Women skriger talentløshed og sexisme, og virker mest af alt som en idé, der er kommet direkte fra Harvey Weinstein’s venstre testikel.

Top 10: De Bedste Will Ferrell-film

Honorable Mentions

Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga (2020)

Everything Must Go (2010)

Semi-Pro (2008)

The Campaign (2012)

Winter Passing (2005)

#10 Zoolander (2001)

Det var meget tæt mellem Zoolander og Everything Must Go, men jeg er nødt til at gå med Zoolander. Uden tvivl den film på listen med mindst skærmtid til Ferrell, men klart en af hans mest ikoniske roller i form af den onde designer Mugatu. Zoolander er klart ikke en film for alle, men man kan ikke tage dens ikoniske status i comedyhistorien fra den. Fyldt til randen med stikpiller til Hollywood, modebranchen og et overraskende stærkt underliggende budskab om behandling af modeller, som dog er stærkt pakket ind i alverdens dumme jokes, og mindeværdige scener. Zoolander er endnu en reminder om hvor synd det dog egentlig er, at Ben Stiller ikke skriver og instruerer flere film (Zoolander 2, er så reminderen om det modsatte).

#9 Old School (2003)

Efter mange år på SNL, og en masse film, som aldrig rigtig blev kendt uden for USA, sparkede Will Ferrell døren ind til det internationale publikum med sin rolle som Frank ”The Tank”, i Old School (Ja, jeg ved godt Zoolander kom ud et par år før, men det var af en eller anden grund først her har bragede i gennem). Old School er et langt nostalgi trip, fyldt med fest og druk, som man 100% ville ønske, at man var en del af. Old School er en film med et stærkt comedy cast, men Will Ferrell løber fuldt fortjent, med alle overskrifterne. Om han optræder ved en gymnastik opvisning, bliver skudt med bedøvelses pile, eller løber nøgen ned af gaden, så er det ikke svært at se hvorfor han med den her film blev verdenskendt.

#8 Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby (2006)

I følge mange anmeldere Will Ferrell’s bedste film. I know, jeg er også forvirret. Forstå mig ret Talladega Nights er en rigtig god film. Stærke karakterer fra Will Ferrel, John C. Reilly og Sascha Baron Cohen, som alle føles som rigtige mennesker, med ægte problemer, som psykisk sygdom, alkoholisme og forliste forhold. Den er desuden heller ikke bange for, at gøre grin med USA, hele deres America number 1 opfattelse, hvor de konstant ignorerer alle sportsgrene de ikke er gode til. Men den er ikke i nærheden af at være Ferrell’s bedste film. Mange af de typiske Ferrell-film træk lander på ingen måde lige så stærkt, som i film der kommer senere på listen, og karaktererne er slet ikke lige så ikoniske som mange af Ferrell’s andre karakterer. Med det sagt ikke flere onde ord om Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby, thi den er dejlig!

#7 Blades Of Glory (2007)

Blades Of Glory er historien om de to kunstskøjteløbere Jimmy MacElroy og Chazz Michael Michaels, som er hinandens diametrale modsætninger. MacElroy er blevet trænet hele livet til et liv på skøjter, kender ikke andet og er på mange måder stadig et barn. Michael Michaels er indbegræbet af rock n’ roll, og lever et liv fyldt med stoffer, kvinder og alkohol. Chazz er en perfekt Will Ferrell karakter. Han giver gang på gang Ferrell mulighed for, at gå amok, råbe og skrige, samt sige og gøre de mest outrageous ting. Sammen med Jon Heder danner de et perfekt makkerpar som to rivaler, der hader hinanden, men ikke kan undvære hinanden. Smid en god håndfuld gode komikere ind i birollerne bl.a. i form af Will Arnett, Amy Poehler og Jenna Fischer, en røvfuld af citerbare replikker, og så har du en af 00’ernes mest undervurderede komediefilm.

#6 Anchorman 2: The Legend Continues (2013)

Den her er lidt kontroversiel. Anchorman 2: The Legend Continues er gået hen og blevet en af Will Ferrell’s mest udskældte film, og nok den der har skuffet mest. Det eneste, jeg dog vil mene, den er skyldig i, er ikke at være lige så god som originalen, og det betyder slet ikke, at 2’eren er dårlig! Nej, historien er ikke lige så skarp, skuespillet hænger også lidt på et par roller, og den er langt fra lige så original, men rent humormæssigt står den næsten lige så stærkt som den første Anchorman. Scener som Ron, der forklarer hvordan han kommer gennem en dag som blind, Brick der holder tale ved sin egen begravelse, bilulykken i slowmotion, og Brick der tror han har mistet sine ben er alle scener af øverste comedyhylde. Alle 4 frontmænd er stærke, og især Steve Carrell står frem og viser sit once in a lifetime comedy-talent, flankeret af en række sindssyge cameo’s i form af bl.a. Harrison Ford, Jim Carrey og Will Smith.

#5 Step Brothers (2008)

Step Brothers er historien om 2 mænd på 40, der stadig bor hjemme, hvis forældre finder sammen, og de er derfor nødt til at dele værelse. Ja, filmen er lige så dum som beskrivelsen lyder. Will Ferrell og John C. Reilly rammer her toppen af deres komiske makkerpar, på en måde som de færreste har kunne i Hollywood’s historie. De holder os konstant gættende over hvad de mon finder på, at torturere hinanden med, og efter at have set Will Ferrell forsøge at begrave John C. Reilly levende, er man nødt til bare at læne sig tilbage i afmagt og nyde oplevelsen. Historien er det eneste, der holder Step Brothers fra, at hoppe længere op på listen, da 10 minutter ekstra i 3. akt synes at mangle, men det er ikke nok til, at tvinge den ud af top 5, da den uden tvivl er en af 00’ernes sjoveste film. Skud ud til Adam Scott, som endnu en gang viser, at han er en af de absolut bedste douchebag skuespillere vi har!

#4 Elf (2003)

Nu til noget helt andet. Elf er en julefilm, i ordets reneste betydning. Elf handler om manden Buddy, som ved en fejl som spæd havnede på Nordpolen, og er blevet opfostret af nisser. Buddy føler sig altid udenfor og bliver konstant drillet på grund af hans størrelse. Derfor bliver Buddy sendt hjem, og skal nu finde sin rigtige far, og klare sig på egen hånd i menneskernes verden. Elf er en virkelig sød historie, som rammer en i alle julefølelserne, og er klart en af de bedste julefilm, man kan opstøve. Will Ferrell’s måde at spille på, passer perfekt til et barn fanget i en voksens krop, med en nisses sind. Han flankeres af unge versioner af Zooey Deschanel og Peter Dinklage, som på dette tidspunkt stadig ledte efter deres store gennembrud. I modsætning til stort set alle andre Ferrell-film er Elf en film for hele familien, og er en fornøjelse, at sætte på for folk i alle aldre.

#3 The Other Guys (2010)

The Other Guys er historien om skrivebordsbetjente, som bliver smidt ud i en af de største sager i New York’s historie. Den ene er tidligere højtrangeret gadebetjent og den anden er tidligere alfons. De bryder sig ikke om hinanden, og er begge mere eller mindre inkompetente. Jeg har aldrig været så vild med Mark Wahlberg, og jeg synes tit han falder igennem i komedier. The Other Guys er dog klart hans bedste komiske præstation (og det er med både Ted og The Happening i mente). Han bliver selvfølgelig overskygget af Will Ferrell. Rollen som Allen Gamble er nok, på en og samme tid, Ferrell’s mest almindelige og vanvittige karakter, som i sammenspil med Wahlberg, Samuel L. Jackson, The Rock, Eva Mendes og Michael Keaton garanterer latterkramper. Man kan ikke forberede sig på The Other Guys, da den er en tornado fyldt med jokes, som man ikke ser komme, samt citater og scener, man for evigt vil have med sig.

#2 Stranger Than Fiction (2006)

Som sagt er der en enkelt dramatisk rolle i Will Ferrell’s filmografi (som jeg vil anderkende), og den finder vi her i form af Stranger Than Fiction. Ferrell indtager rollen som Harold Crick, en almindelig, kedelig og OCD-ramt mand, hvis dage er helt ens, ned til mindste detalje. En helt almindelig morgen hører Harold en stemme, en stemme kun han kan høre, en stemme der fortæller om hans liv, en stemme der fortæller at Harold snart skal dø. Det er nu Harold’s mål, at finde ud af hvor stemmen kommer fra, og at holde sig selv i live. Will Ferrell er en af de skuespillere, som de fleste bare ikke kan have i andet end comedy, og hvis skuespiltalent ikke strækker sig meget bredere. Med en historie som den i Stranger Than Fiction, er det dog anderledes. Den tillader publikum, at sætte tænderne i den uden, at skulle tænke på hvem der egentlig har hovedrollen, og med fremragende skuespillere som Emma Thompson, Maggie Gyllenhall og Dustin Hoffman blandt sig, behøver Will Ferrell ej heller, at kaste sig ud i spil, der ligger uden for hans rækkevidde. Jeg synes at alle folk, der har svært ved at se Will Ferrell som andet end komisk talent, og folk som ikke rigtig bryder sig om ham bør se Stranger Than Fiction, for jeg tror virkelig, at den kan ændre jeres mening.

#1 Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004)

Selvom Stranger Than Fiction tog røven på mig, så var der aldrig tvivl om første pladsen. Anchorman: The Legend of Ron Burgundy, er i min optik den sjoveste film, der nogensinde er lavet. Historien om nyhedsværten Ron Burgundy, der sammen med hans hold af rapportere Champ, Brian og Brick, får vendt deres verden på hovedet, da USA’s første kvindelige nyhedsvært bliver ansat, er lige sjov hver gang man ser den. Anchorman sendte Will Ferrell til tops i den amerikanske comedybranche, gav Paul Rudd en mulighed for virkelig at vise hans funny bones, og lod Steve Carrell træde frem på den helt store scene. Her 16 år efter filmens udgivelse, kan Anchorman knap nok beskrives som en film længere, men mere som et fænomen. Et fænomen, som udover en efterfølger også har kastet bøger, radioprogrammer, podcast’s, en comedyspecial og en hel film kun med slettede scener af sig. Anchorman har på papiret nok ikke den bedste historie på listen her, men det er den med den klart største betydning, ikke blot for filmhistorien, men på popkultur generelt. Aldrig er en film blevet citeret så meget, og aldrig har en films vanvittige chancer og magiske aura, været forsøgt genskabt før. Jeg ved godt, at overskriften lyder på en top 10 over de bedste Will Ferrel-film, men det er det ikke. Det er en top 9 over de næstbedste Will Ferrell-film, samt fænomenet Anchorman: The Legend of Ron Burgundy!

Tags: