The Office Sæsonerne Rangeret Fra Værst Til Bedst

0 Comments

Velkommen til endnu en sæson rangering! Endnu en gang har vi med en af mine absolutte favoritter at gøre, nemlig den amerikanske udgave af The Office. The Office er en af de største, vigtigste og bedst skrevne komedieserier, der nogensinde er lavet, så det var mildest talt besværligt at vælge til og fra, men jeg synes, at jeg er landet et godt sted. Som altid har jeg forsøgt at være så objektiv som muligt i min rangering, og som altid vil jeg kåre hver sæsons bedste afsnit, samt det sjoveste øjeblik, eller den sjoveste scene. Let’s get to it!

#9 Sæson 8

Det var forventeligt, at The Office ikke ville være det samme, efter Steve Carrell forlod serien, men at den ville falde så meget som den gjorde var alligevel voldsomt. For det første skulle Robert California aldrig have været mere end den sketch karakter, som han var i sæson 7. Han er fuldstændig retningsløs og passer slet ikke ind. Det var ydermere en fejl at hyre James Spader til rollen, som ingen erfaring havde med komik, hvilket i følge Rainn Wilson (Dwight) lagde en dæmper på alle scener, som han var en del af, da man ikke kunne improvisere med ham, hvilket var en kæmpe del af måden The Office blev lavet på. At forfremme Andy til chef var også en kæmpe fejl. Andy var fin som han var. Han var en af de mere prominente biroller i serien, men så ikke mere. Dwight, Jim eller Pam kunne måske have taget springet, men der er simpelthen ikke kød nok på Andy som karakter til, at han kunne være hovedkarakter. Trods disse fejl, så startede sæson 8 faktisk okay. Under niveau, men okay. Da halvdelen af kontoret bliver sendt til Florida, begyndte den sågar at ramme tidligere sæsoners niveau, specielt fordi der virkelig blev bygget på Dwight og Jim’s forhold. Men så kom afsnittet Get The Girl… Seriens suverænt dårligste afsnit, som ødelægger alt fremadrettet ved at fjerne Andy som chef, og indsætte seriens, uden sammenligning, værste karakter Nellie som chef, sågar på en ulogisk måde. Usympatisk, dum og usjov, samtlige af Nellie’s storylines er, undskyld mit fransk, røv kedelige, og samtlige karakterer der interagere med hende føles dummere af det. Hvorfor er hun ansat? Hvordan bliver hun ikke fyret? Hvorfor bliver hun accepteret? Hvorfor vælger alle hende frem for Andy? Fra Afsnit 19 Get The Girl, og frem til sæsonens slutning, giver intet mening, og er lige til at springe over.

Bedste afsnit: Afsnit 17 – Test The Store

Det sjoveste: Kødboller – Afsnit 12

#8 Sæson 1

Sæson 1 er en underlig snegl. Det er næsten ikke til at tro, at den foregår i den samme serie, som de 8 efterfølgende sæsoner. Det er til dels fordi, at den ikke helt gør det. Sæson 1 er praktisk talt en dårlig kopi af den britiske version af The Office, og det fungerer ikke. Dwight, Jim og Pam er som de skal være, men Michael er der slet ikke. Han er alt for grov, umenneskelig og usympatisk, og langt fra den Michael Scott, som vi alle endte med at holde af. Der er desuden lagt næsten 100% fokus på cringe frem for jokes, hvilket får det hele til at virke som et koldt og ulækkert sted at være. Når det så er sagt, så er det cringe i verdensklasse. Kun i Klovn, og i et enkelt senere afsnit af serien har jeg krummet tæer mere end i sæson 1 af The Office, og det er satme imponerende. Hvis du ikke har set serien, og nu bliver lidt tændt af på grund af en svag første sæson 1, så frygt ej. Sæson 1 er kun 6 afsnit lang, og hvis du stadig er i tvivl, så kan den godt springes over, uden at man misser det helt store.

Bedste afsnit: Afsnit 2 – Diversity Day

Det sjoveste: Michael citerer Abraham Lincoln – Afsnit 2

#7 Sæson 9

Efter den forfærdelige sidste håndfuld af afsnit fra sæson 8, så var sæson 9’s primære opgaver, at få ryddet op, samt at styre skibet sikkert i land, og det klarer den. Robert California er væk, Gabe er væk, niveauet af jokes er hævet, og fokus bliver skiftet fra Andy til Dwight. Alt er dog ikke perfekt, da Nellie desværre stadig er der, Kelly og Ryan har forladt serien, og Andy bliver mere eller mindre ødelagt. Der bliver virkelig kæmpet med næb og klør for at få seerne til at lide og acceptere Nellie, men det sker aldrig. Kelly og Ryan’s erstatninger Pete og Clark føles aldrig rigtig som en integreret del af kontoret, selvom de egentlig er fine nok. Det er forståeligt, at der måtte gøres noget ved Andy, så man kunne skifte seriens primære fokus, men ligefrem nærmest at lave et karaktermord på ham og fjerne alt sympati fra ham, var i den grad alt for voldsomt. Jeg er desuden heller ikke fan af, at der i sæson 9 er knas på tråden i Jim og Pam’s forhold, men storylinen er spændende. Udover disse ting, så var The Office hvor den skulle være i sæson 9, og kreativiteten stod ud af forfatterne, når det kom til de sidste par afsnit af serien. Specielt seriens finale afsnit, som er så fantastisk, at det i sig selv trækker sæson 9 tætter på 6. pladsen end 8. pladsen her på listen, da afsnittet bare er den ene perfekte sløjfe efter den anden på alle seriens storylines.

Bedste afsnit: Afsnit 24 – Finale

Det sjoveste: Asian Jim – Afsnit 3. (Tæt forfulgt af Dwight, der bomber sig selv i afsnit 16.)

#6 Sæson 6

Sæson 6 er den dårligste sæson af de fantastiske. Trods sin lave placering er sæson 6 nemlig stadig fantastisk. Bevares den har sine fejl og mangler, som f.eks. overgangen fra Dunder Mifflin til Sabre, Jim som co-manager og introduktionen af Gabe, men udover disse ting, kan man ikke sætte en finger på den. Stanley’s affære, forholdet mellem Andy og Erin, Date Mike, Jim og Pam bliver forældre og Michael der dater Pam’s mor er alle storylines, der i andre series sjette bedste sæson, næsten ville være for godt for dem, men i The Office er de blot på den næstøverste hylde. Sæson 6 indeholder nemlig også afsnittet Scott’s Tots, der muligvis er det bedste eksempel på cringehumor, der nogensinde er lavet, samt kulminationen på den 6-år lange historie om Jim og Pam’s forhold, da de endelig bliver gift, og binder en sløjfe på et af tv-historiens bedste forhold, med en af de, hvis ikke den, bedste scene i hele serien, i form af kirkegulvsdansen, der vil få dig til både at grine og græde på samme tid.

Bedste afsnit: Afsnit 5 – Niagara: Part 2

Det sjoveste: Jim putter Dwight’s slips ned i hans kaffe – Afsnit 16

#5 Sæson 2

Efter at være blivet reddet på målstregen af Steve Carrell’s succes i filmen The 40-Year Old Virgin, stod det klart for skaberne af The Office, at noget skulle laves om. De tog sig derfor en snak med skaberne af den britiske udgave Ricky Gervais og Stephen Merchaint, og kom man frem til 3 hovedelementer, der skulle ændres: Michael skulle ikke være så ond. Michael skulle vises som værende virkelig god til hans arbejde, når han gad. Michael’s kollegaer skulle som minimum ikke hade ham. Allerede fra første afsnit stod hele 2 disse ting klart, og stemningen var en helt anden. Disse 3 elementer, samt små ændringer til Michael’s udseende og, at der blev skruet op for lyset på kontoret, lagde grundlaget til den mastodont, som The Office endte ud med at være. Der var selvfølgelig ting, som ikke helt var der endnu, da mange af de mindre karakterers personligheder stadig ikke helt var på plads. Kevin, Phyllis, Ryan, Oscar og Creed havde alle endnu ikke fundet deres rigtige plads, men viste alle tegn på hvad de ville ende ud som. Resten af kontoret var til gengæld på plads (udover Andy og Erin, som først ville blive introduceret i henholdsvis sæson 3 og 5)!

Bedste afsnit: Afsnit 22 – Casino Night

Det sjoveste: Stanley skælder Ryan ud – Afsnit 18

#4 Sæson 4

Sæson 4 er så tæt på at være perfekt, som man næsten kan komme det. Jim og Pam er endelig sammen, og bliver endda forlovet, i den bedste forlovelses scene, jeg i mit liv har set. Michael er sammen med Jan, hvilket åbner så mange døre, til fantastisk cringe, samt kæmpe udviklinger til Michael som karakter, og efter deres brud bliver han introduceret til Holly, og samtidig ægte kærlighed. Andy har endelig fundet sin plads på kontoret, efter en lidt forvirrende første sæson. Ryan’s fulde potentiale bliver endelige åbnet, da han for alvor kan begynde at vise sig, som værende det forfærdelige menneske, som han i virkeligheden er, da han forfremmes til Michael’s magtliderlige chef, med et sidestykke af storhedsvanvid og stofmisbrug. Foruden disse fantastiske storylines, så er sæson 4 også i besiddelse af, hvad mange mennesker vil vurdere til at være, det bedste afsnit i serien, i form af Dinner Party. Afsnittet hvor Michael og Jan holder et forfærdeligt pinligt, akavet og larmende Dinner Party for Jim og Pam, Andy og Angela, samt Dwight og hans tidligere babysitter, der i sidste ende kulminerer i afslutningen på Michael og Jan’s forhold. Det eneste negative man egentlig kan sige om sæson 4 er dens længde. Den er med sine blot 14 afsnit seriens næst korteste, og kunne sagtens have hældt mere kogende vand fra de komiske kedler.

Bedste afsnit: Afsnit 9 – Dinner Party

Det sjoveste: MIchael’s forargelse over Toby med butterfly – Afsnit 6

#3 Sæson 7

Den sidste eminente sæson af The Office. Sæson 7 står for de fleste i et lidt negativt lys, bare ved tanken om, at dette er sæsonen hvor Michael forlader kontoret. Selvom dette nok også er grunden til, at den aldrig var i betragtning til en højere placering, så klarer sæson 7 sig fantastisk, endda også i de afsnit efter Michael’s farvel. Selv hvis man ikke vidste, at dette var Steve Carrell’s sidste sæson inden man gik i gang, er det tydeligt at mærke, at der skal ske noget, da karakterarbejdet med Michael er på sit absolut højeste. Om det er gennem terapi med Toby, indtagelsen af en faderrolle hos Erin, eller en politisk diskussion med Oscar, bliver brødkrummerne gravist større indtil Holly’s tilbagekomst til kontoret. Da de efterfølgende endelig finder sammen igen begynder magien virkelig at flyde, startende med afsnittet Threat Level Midnight, hvor vi som seer virkelig tager på en tur ind i Michael’s ”kreative” sind, imens at han vokser åh så meget sideløbende. Dette spor fortsættes i hans resterende afsnit, både gennem hans afsked til Todd Packer, hans frieri og hans sidste Dundies. Det hele kulminerer i et tårevældende farvel til en af TV’s bedste karakterer, hvor Steve Carrell virkelig flexer sine skuespilsmuskler, og efterlader os med et sidste That’s what she said (indtil han siger det i seriens aller sidste afsnit selvfølgelig). Ydermere får vi i denne fremragende sæson, styrket båndet mellem Pam og Dwight, og får for første gang at se, hvordan livet på kontoret virkelig ville være med Dwight som chef.

Bedste afsnit: Afsnit 22 – Goodbye Michael

Det sjoveste: Dwight er Pam… og Meredith… og Kevin… og Stanley – Afsnit 11

#2 Sæson 5

Det var næsten umuligt at adskille de to bedste sæsoner her på listen. Ærlig talt er jeg stadig i tvivl imens jeg skriver dette. Ikke desto mindre er det altså sæson 5, der ender på 2. pladsen. Sæson 5 er den sjoveste af alle sæsonerne (hvilket også kan ses i min det sjoveste for sæsonen). Nærmest hver eneste afsnit er ikonisk af den ene eller anden grund. Om det er for grineflip, som ved it is your birthday-skiltet eller når Kevin taber sin chili. Om det er de hjerteknusende øjeblikke som når Michael skal sige farvel til Holly eller når Kevin taber sin chili. Eller om det er de cringe øjeblikke, som når Jim forsøger at Charles’ accept, eller når Kevin taber sin chili, så har sæson 5 konstant gang i noget ikonisk og fantastisk. Foruden alle de stærke enkeltstående momenter, så er sæson 5 også i besiddelse af nogle af de stærkeste storylines i hele serien. Trekants dramaet mellem Dwight, Angela og Andy, der virkelig giver skuespillerne plads til at vise hvad de kan, samtidig med, at vi graver dybt ind i karaktererne. Michael Scott Paper Company en storyline, der ikke blot giver os muligheden for at se hvor suveræn Michael i virkeligheden er til sit job, men også giver os de eneste tidspunkter i serien hvor Pam og Ryan faktisk samarbejder. En fantastisk storyline, der ender ud i at opløfte alle de involverede (udover Charles og David Wallace), og samtidig giver kontoret plads til at introducere Erin, der viste sig at passe ind perfekt, og som i virkeligheden var den sidste fantastiske faste karakter, der blev tilføjet til The Office.

Bedste afsnit: Afsnit 14 – Stress Relief: Part 1

Det sjoveste: Dwight skal sælge til Jim – Afsnit 7. ”Oh God please no!” – Afsnit 9. Hele første scene – Afsnit 14. Kevin taber sin chili – Afsnit 26. Jeg kunne simpelthen ikke vælge!

#1 Sæson 3

Den bedste sæson af The Office: Sæson 3! Den første sæson hvor alle karaktererne virkelig klikker. Sæsonen hvor Andy bliver introduceret, bliver taget ud, bliver finpudset og sat ind igen. Sæsonen hvor Michael og Jan finder sammen. Sæsonen hvor Oscar tvinges ud af skabet. Hvor Stanley får sin kringle. Hvor Phyllis bliver gift. Hvor Ryan virkelig begynder at være et svin. Sæsonen hvor Jim og Pam endelig giver hinanden en chance! Selvom Jim ikke er på kontoret i de første afsnit af sæsonen, så føles det aldrig som om, at han er væk, da han stadig kan pranke Dwight via telefon eller fax, samt at han stadig interagere med både Michael og Pam undervejs. Hans selvfølgelige tilbagekomst til kontoret bringer så mange gaver med sig, der ender med at gøre serien så meget bedre, end den var før. Sæsonen hvor vi første gang ser Schrute Farm. Sæsonen hvor vi ser Scranton The Electric City. Sæsonen hvor vi møder Prison Mike. Sæson 3 har ikke et specifikt afsnit, der stikker ud som et Stress Relief, Niagara, Goodbye Michael eller Finale, men i modsætning til alle de andre sæsoner er bundniveauet så uhumskt højt, at det ikke burde være lovligt. Sæson 3 skralder de sidste sørgelige rester af sæson 1 af, som sæson 2 ikke var i stand til at få af, og sætter resten af serien op til at være den bedste komedieserie, der er lavet inden for de sidste 20 år!

Bedste afsnit – Afsnit 8 – Ther Merger

Det sjoveste: Jim parodierer Dwight – Afsnit 20