Outside The Wire

0 Comments

Starring; Damson Idris, Anthony Mackie, Pilou Asbæk

USA!!! USA! USA. USA… Usa… usa… us.. ugh…

Jeg vil gerne lige starte med at beklage manglen på uploads over de seneste uger. Mine vanlige indlæg som HBO vs Netflix, og 7 (måske) anbefalinger var ikke mulige at lave i sidste måned. Førstnævnte var pga. at HBO simpelthen ikke udgav en egenproduktion sidste måned. Den anden var fordi, at jeg ikke kunne finde 7 anbefalinger, som jeg kunne stå inde for. Derfor kommer der her en anmeldelse af Outside The Wire. Den mest populære film på Netflix i januar og derfor filmen, som skulle have være anmeldt i HBO vs Netflix. Og bare rolig, jeg har masser af ting i støbeskeen over den kommende tid. Et nyt drukspil, en rangering af alle sæsonerne af The Office, en top 10 over de mest succesfulde Golden Globes skuespillere, samt de månedlige ting (hvis de kan lade sig gøre), og selvfølgelig flere anmeldelser!

I en ikke så fjern fremtid, er der udbrudt krig i Ukraine. USA er sidste land, der står mellem Rusland og alle Europas atomvåben, og sætter derfor alt fra krigsrobotter til dronepiloter ind. En af disse piloter er Harp (Damson Idris). På hans seneste mission nægtede han at adlyde sin overordnede, hvilket resulterede i 2 døde soldater. Han er derfor blevet flyttet til en lille special enhed styret af officeren Leo (Anthony Mackie). Leo er ikke som andre soldater og fortæller, at for at have en chance i denne krig, bliver de nødt til at gøre tingene anderledes og uortodokse. Men hvorfor har han valgt en dronepilot uden erfaring på landjorden, som burde være blevet fyret, hvorfor har han valgt Harp?

Man kan godt mærke, at Neflix i år har flere penge at kaste rundt med, end nogensinde før. Fra første minut af Outside The Wire kan det ses, at der skal males med den helt store pensel. CGI, eksplosioner og robotter er at finde over det hele, og det er aldeles flot! Selvom historien allerede fra start halter (bare rolig, det skal jeg nok vende tilbage til), så fanger Outside The Wire virkelig seerens opmærksomhed med sine visuelle effekter, hvilket den formår at holde, et godt stykke inde i filmen. For som sagt, historien halter… En del! Den er egentlig simpel nok, og den klassiske krigsfortælling om USA mod resten kører som den skal, men allerede fra hans første scene, er historiens hovedperson Harp virkelig ikke til at holde ud. Bevares, det er også meningen, men trods en 2 timers lang kamp for at vende sympatien for historiens ”helt”, lykkedes det bare aldrig. Et par plothuller, under middel skuespil fra Damson Idris, og den konstante irritation ved, at Harp er i vejen hver gang en mere interessant historie kan fortælles end den vi faktisk får, er alle faktorer i manglen på sympati. En film med en dårlig hovedkarakter fra første scene… Oh boy. Efter Harp’s overflytning til Leo’s afdeling ændrer filmen sig markant, og skærer i et godt stykke tid ned på de store action sekvenser. Det er nu nogle dage siden, at jeg så filmen, og jeg er virkelig i tvivl om det gavner eller skader filmen. På den ene side, så lader det til at være den ultimative måde, at etablerer Harp som en valid hovedkarakter, men det sker bare aldrig. På den positive side, så får vi en masse godt skuespil fra Anthony Mackie, der virkelig gør hvad han kan, for at redde alle de latterlige replikker som hans karakter indeholder, samtidige med at han adminner på store klinge! Tempoet skrues altså ned, hvilket til tider får det til at virke som, at filmen går en smule i stå. Endnu en gang er et kæmpe selvmål! Der skal nemlig twistes i filmens plot, og når tempoet er skruet ned, og der er færre distraktioner, så er det åh så nemt at se det komme, og det ødelægger fuldstændig filmens i forvejen minimale momentum. Det skal dog siges, at twistet giver filmens plot en form for renæssance, da det nu ikke længere bare er den klassiske USA mod resten historie. Pludselig får vi kød på benet, og virkelig interessante dilemmaer stablet på benene, her er der faktisk noget interessant at komme efter! Sådan blev det sikkert også fremlagt til et møde med producerne, som selvfølgelig kvitterede med et nej, det kan vi selvfølgelig ikke have, USA er jo det bedste land i verden! Vi er nummer 1 i alt, specielt i de sportsgrene, som kun vi selv spiller, og i de film vi selv laver! USA! usa usa………..

Så Netflix har indtil videre holdt hvad de lovede, når det kom til store produktioner. De har derimod ikke holdt deres kvalitets løfte, og hvis vi skal se Outside The Wire som en film, der faldt ind under dette kvalitets løfte, så får vi os et rigtig skidt film år, for hold da op…

Outside The Wire får 2,5 ud af 8 stjerner

Tags: