Netflix vs HBO: An American Pickle & Project Power

0 Comments

An American Pickle

Starring: Seth Rogen, Sarah Snook, Molly Evensen

An American Pickle er baseret på novellen Sell Out, fra 2013, og handler om den østeuropæiske mand Herschel Greenbaum (Seth Rogen). I 1919, efter at hele hans landsby er blevet ødelagt af russere, rejser Herschel Greenbaum sammen med sin kone til USA, for at jagte lykken. Nogen tid efter, synes alt godt, Herschel skal være far, og har et job på en picklefabrik. En skæbnesvanger dag, skal dog vende op og ned på det hele, da Herschel ved et uheld falder ned i en kæmpe beholder med syltede agurker, og bliver fanget i den, i 100 år. Efter at have ligget i lage i 100 vågner Herschel op i hvad der nu er Brooklyn i 2019, og skal nu finde ud af, om han har noget familie tilbage, og hvordan verden hænger sammen.

Ja, du læste rigtigt, An American Pickle handler om en mand, der bliver syltet. Man har tit set ting, med folk der bliver frosset ned, eller ligger i koma i absurd mange år, men ligefrem at blive syltet? Hold kæft hvor er det dumt… Jeg elsker det! Desværre for An American Pickle, så finder dette scenarie sted meget tidligt i filmen, og det er uden tvivl her, at filmen peaker, på humor fronten. Bevares, der er nogle grin drysset udover filmens historie, men ikke noget mindeværdigt, og det er synd. An American Pickle er nemlig, på trods af sin specielle indgangsvinkel, en utrolig samfundsatirisk film, som i den grad går efter både mand og bold, i sin kritik af det amerikanske folk, og dets mentalitet. Kønsroller, racisme og religion, får alle en over nakken, og selvom det altid er dejligt, når film tør gøre dette, så falder det desværre til jorden, bl.a. fordi at de fleste jokes ikke lander. Hvad der til gengæld ikke falder til jorden er Seth Rogen, som i rollerne, som både Herschel og Ben Greenbaum, gør alt hvad han kan, for at få manus til at hænge sammen, og selvom det er forfriskende at se Seth Rogen i sådanne roller (hvor der ikke er en eneste hash reference), så lykkedes det ham altså ikke. Seth Rogen passer perfekt ind i Herschel, men jeg køber ham altså ikke som Ben. Rogen er, trods et solidt forsøg, på ingen måde en troværdig hipster, og synes egentlig blot at have fået rollen pga hans venskab med producerne. En anden skuespiller ville måske kunne have fyldt begge roller, og så ville der måske også have været råd til nogle bedre supplerende skuespillere, da der udover Seth Rogen, ikke er at finde, bare en enkelt anden god præstation. På intet tidspunkt efter Herschel vågner op, har man en tidsfornemmelse, hvilket til tider er virkelig distraherende, når der bliver rejst som der gør i filmen. Sidst, men ikke mindst går filmen også på kompromis med sin egen troværdighed, hvilket i min bog, er et af de største no no’s i al filmskaberi. Ja, jeg ved godt at filmen handler om en mand, der bliver syltet, men da det er en etableret regel i filmen, at det kan lade sig gøre, så går det nok. Hvad der til gengæld ikke går, er at ændre i de eksisterende love, som man som seer, ved er gældende i universet, og det er simpelthen en utilgivelig fejl, som stinker langt væk af dovenskab og dårlige beslutninger, og det præger desværre resten af filmen.

Det har altid undret mig, hvorfor HBO ikke laver flere film. De er en af de absolut bedste (hvis ikke den bedste) streamingtjeneste, når det kommer til serier, så hvorfor ikke flere film? Måske er det fordi, at når de endelig kaster penge i et projekt så ender det som spildt potentiale, ligesom det er tilfældet her med An American Pickle. Jeg vil dog håbe, at de bliver ved, da det ville være rart, hvis Netflix kunne få noget mere konkurrence.

An American Pickle får 3,5 ud af 8 stjerner

Project Power

Starring: Jamie Foxx, Joseph Gordon-Levitt, Dominique Fishback

Project Power er en actionfilm, sat i en ikke så fjern fremtid. Det amerikanske militær har i en årrække, forsøgt at skabe supermennesker, dog uden held. Og dog. En af soldaterne, ved navn Art (Jamie Foxx), som var forsøgskanin, har sidenhen fået en datter, som nu har udviklet superkræfter, grundet de forsøg, som blev lavet på ham. Forsvaret har derfor taget hende til fange, og udviklet en pille, som i 5 minutter vil give dig en enkelt superkræft, og de helmer ikke før en pille, der for evigt virker er produceret. Der er bare et par problemer, det er ikke alle, der kan styre deres superkræft, det er langt fra alle, der overlever at spise pillen og Art vil have sin datter tilbage.

Project Power lader til, at have taget de danske Netflix-brugere med storm. Den har siden den udkom været fast inventar på de daglige top 10’er som Netflix laver, og det er ikke svært at se hvorfor. En actionbasker med et stort navn i hovedrollen, er hvad vi danskere åbenbart kan lide. Det er lige hvad Project Power er, en actionfilm der basker. Der er ikke skåret i eksplosionerne, og kampscener er der nok af. Den har desuden et science-fiction element i form af pillerne, der giver superkræfter så Oh Happy Day? Konceptet med pillerne er meget spændende. Du får en superkræft i 5 minutter, eller også dør du. Der er desuden ikke nogen superkræfter, der går igen så vi får en masse forskelligt at se. Alt det med forsvaret er til gengæld et stort rod. Det er aldrig rigtig forklaret, hvorfor projektet er styret af forsvaret, hvorfor det bliver præsenteret som værende illegalt, og hvorfor der bliver samarbejdet med kriminelle. Men hey, pistol, eksplosion, superkræftet, og nu har du glemt det! Ugh. Man skulle måske også have holdt sig til superkræfter, der kunne løses uden for meget CGI, da der den mildest talt er sjusket. Historien om Art, der forsøger at redde hans datter, bliver egentlig blandet flot sammen med de andre større karakteres motivationer, men også i denne film har vi et problem med tid. Det er ikke fordi den er svær at finde ud af, men det er virkelig unødvendigt, at hele Project Power, skal finde sted på et døgn. Det gør relationerne mellem hovedkaraktererne decideret urealistiske, og bringer unødvendig meget stress ind i billedet. Hvis historien blev strukket ud over flere dage, kunne man måske også have fået en forklaring på forsvarets motivationer, og muligvis skabt en skurk, som man ikke kun husker som værende hende der fra den der. Både Jamie Foxx og Joseph Gordon-Levitt, har tilsyneladende ej heller været så imponeret over manus, da ingen af dem lader til, at have lyst til at perfektionere noget som helst, hvilket jeg til dels godt kan forstå, men det er sgu ærgerligt, når man ved hvad begge mænd er i stand til når de rammer dagen.

Project Power er en actionfilm, som få nok vil bryde sig om. Mange der ser den forventer nok en film, som man kan slå hjernen fra til, og det er det faktisk ikke, hvilket jeg respekterer. Problemet er bare, at udover gode idéer, så har den ikke så meget andet at byde på, udover et fedt soundtrack, nogle fede og kreative kampscener, samt alt der ellers kan forventes der er i en actionfilm. Den skal dog have point for at tænke ud af boksen, og derfor løber Netflix med sejren, i første udgave af min nye blogserie; Netflix vs HBO.

Project Power får 4 ud af 8 stjerner

Tags: ,