Modern Family Sæsonerne Rangeret Fra Værst Til Bedst

0 Comments

Som en sidste hyldest til den moderne familie tænkte jeg, at jeg ville rangere alle Modern Family sæsonerne fra værst til bedst. Rangering af sæsoner kommer til at være et tilbagevendende koncept her på bloggen, og jeg har allerede serier som Friends, The Office, Game Of Thrones og Breaking Bad i tankerne, men da den sidste sæson af Modern Family lige er blevet tilgængelig i Danmark, tænkte jeg at det ville være et godt sted at starte. Som altid forsøger jeg at være så objektiv som muligt, og tager ting som f.eks. historie, jokekvalitet, originalitet, skuespil og karakterudvikling i perspektiv. Jeg vil desuden for hver sæson, kåre det bedste afsnit, samt det som jeg synes var det sjoveste øjeblik, eller den sjoveste scene. Jeg har desuden lagt en skjult rangering ind gennem billederne, se om du kan knække den nød! Lad os komme i gang!

#11 Sæson 9

Den dårligste sæson af Modern Family er sæson 9. Der er intet, der rigtigt klikker i sæson 9. Ingen signifikante storylines, ingen specielt interessante karakterudviklinger, samt mindre heldige kendisgæster. Sæson 9 er nok også den eneste sæson i hele serien, hvor der ikke stikker minimum 1, genialt sjovt øjeblik ud. Selvom kvaliteten af jokes i de senere sæsoner var dalende, så havde Modern Family alligevel en evne til at skrue op for de emotionelle øjeblikke i stedet for, disse er også udeblivende i sæson 9, så det hele er egentlig bare en lang, mild kluklatter, uden de store udskejelser. Værst af alt er dog, at Cam’s søster Pam er så meget involveret. Hun er uden sammenligning den værste karakter i serien, og det faktum at hun er ikke bare er med i, men spiller en større rolle i intet mindre end 6 afsnit, trækker sæson 9 ned som en klar sidsteplads på listen.

Bedste Afsnit: Afsnit 5 – It’s The Great Pumpkin, Phil Dunphy

Det Sjoveste: Phil kommer til at puste en gummibåd op i køkkenet – Afsnit 9

#10 Sæson 10

På plads nummer 10, finder vi sæson nummer 10. Det var faktisk tæt mellem sæson 9 og 10. Alle de ting som sæson 9 gør godt, gør sæson 10 bedre, imens gør den alle de ting som sæson 9 gør skidt endnu værre. Bevares Pam er ikke så meget med i sæson 10, i stedet bliver i desværre introduceret til Manny’s nye kæreste Sherry Shaker, som foruden at være mega irriterende, ødelægger Manny karakteren ikke blot i sæson 10, men også i sæson 11, og gør ham endnu mere ulidelig, end han i forvejen var blevet. Bland hende sammen med Hailey’s kæreste Arvin, samt Dylan’s mor Farrah, og så har du… Ja, det blev så ulideligt, at jeg ikke kunne færdiggøre sætningen. På den positive side er niveauet af jokes højere, og vi har en dejlig gennemgående historie, med Hailey’s graviditet, og hendes genfundne kærlighed for Dylan. Sarah Hyland, der spiller Hailey er klart denne sæsons MVP, og er eminent i samtlige afsnit hun medvirker i. Jay kommer ind som en tæt 2’er da hans udvikling i denne sæson er virkelig sød, da han virkelig bonder med Mitch, Cam og specielt Phil.

Bedste Afsnit: Afsnit 22 – A Year Of Birthdays

Det Sjoveste: Jay og Phil Mean Girl’er hinanden – Afsnit 2

#9 Sæson 8

Det var svært at placere sæson 8. Jeg var tæt på, at smide den endnu længere ned af listen, men det ville nok have været mere symbolsk end fair. Faldet i kvalitet i mellem sæsoner er nemlig klart størst mellem sæson 7 og 8. Serien begyndte klart at blive mindre original herfra. Når det så er sagt, så er det ikke en dårlig sæson. Sæson 8 er stadig i besiddelse af nogle at de sjoveste øjeblikke i serien, og den har virkelig held i sprøjten i forhold til gæstestjerne, med fremragende præstationer fra bl.a. Winston Duke, Kelsey Grammer og Martin Short. Der er som sådan ikke en sæsonlang historie, men sæsonen har stadig nogle monumentale momenter for serien, som f.eks Frank’s bryllup og Luke og Manny’s graduation. Jeg er dog nødt til at nævne, at hvis du efter at have læst dette, skulle have lyst til at se eller gense hele serien, så er sæson 8 desværre sæsonen, hvor vi finder seriens absolut dårligste afsnit, i form af afsnit 20 All Things Being Equal, der i ikke bare 1, men 2 storylines behandler ligestillings debatten rigtig rigtig dårligt.

Bedste Afsnit: Afsnit 10 – Ringmaster Keifth

Det Sjoveste: Cam & Mitch er skæve i lufthavnen – Afsnit 18

#8 Sæson 11

Den sidste sæson af Modern Family lægger sig komfortabelt ind på en 8. plads. Jeg vil faktisk mene, at den ikke er i besiddelse, af lige så sjove øjeblikke som både sæson 8 og 10, men hvad den ikke har i jokes, har den i alt andet. Sæsonlange storylines er perfekte for (næsten) alle karakterne, og den er fyldt med tårevældende øjeblikke, smarte callbacks og blink til seerne. Skuespillet er, for de fleste, på noget af det højeste det har været på gennem hele serien, og man har en gennemgående god fornemmelse sæsonen i gennem. Havde det ikke været for, hvad jeg næsten vil svinge mig op til at kalde, karaktermordet på Gloria, så var det ikke utænkeligt, at sæson 11, kunne have fundet sig selv en plads højere oppe. Hvis du gerne vil læse mere om sæson 11, så er der en anmeldelse at finde her på siden.

Bedste Afsnit: Afsnit 18 – Finale: Part 2

Det Sjoveste: Mitchell bliver opdaget i et kyllingekostume (Afsnit 6)

#7 Sæson 7

Jeg elsker sæson 7 af Modern Family, men det var desværre her, at serien begyndte at ændre sig en smule. Man begyndte i højere grad, at fokusere på de følelsesladede momenter hvilket desværre betød, at man måtte skære nogle grin fra. I sæson 7, var det ikke et problem, men manuskriptforfatterne kunne desværre slet ikke holde niveauet i de kommende sæsoner. Øjeblikke som Luke der trøster Alex efter hendes kæreste var hende utro, og Hailey og Andy, der går fra hinanden er begge stærke, men den sæsonlange historie om Phil, der kæmper med, at hans børn er ved at blive voksne og snart flyver fra reden, slår klart hårdest. I et smart træk, for at få nogle jokes ud af det, adopterer Phil derfor en rede fuld af andeæg, til at holde sig beskæftiget. Hvad der dog i sidste ende trækker sæsonen ned for mig er, at dette er sæsonen, hvor vi alle var nødt til at acceptere, at Aubrey Anderson-Emmons, der spiller Lily, bare er en dårlig skuespiller, der tilsyneladende ikke kunne blive bedre. Op til denne sæson var det acceptabelt, grundet hendes alder, men når du i en alder af 8 og 9 stadig spiller som en på 3, så er løbet kørt.

Bedste Afsnit: Afsnit 22 – Double Click

Det Sjoveste: Phil ruger på andeæggene – Afsnit 4

#6 Sæson 4

Sæson 4 er en sæson, som jeg egentlig huskede bedre, end den er. Den har nogle ekstreme højdepunkter (her iblandt mit yndlingsafsnit i hele serien), men det meste af sæsonen er meget lige over middel comedy, specielt anden halvdel. Første halvdel af sæsonen har fine storylines, med Gloria der er gravid, og Hailey, der skal på college, og Hailey der bliver smidt ud af college. Selvfølgelig er der lidt at hente, i anden halvdel med Jay og Gloria, der nu igen har et lille barn, og med Phil’s mor der går bort, men det er egentlig det. Ty Burrell, manden der spiller Phil, hiver dog i løbet af sæsonen skuespillet op på et hidtil uset niveau i serien, og leverer her i sæson 4 noget af det bedste skuespil jeg nogensinde har set i en sitcom. Dette kan specielt ses i afsnit 24 hvor hans mor går bort, og i det afsnit, som jeg har valgt, som værende det bedste. I denne sæsons sjoveste øjeblik, kan det virkelig også ses hvor højt niveauet kunne komme, selv når Modern Family ikke var i en af sine aller bedste sæsoner.

Bedste Afsnit: Afsnit 2 – Schooled

Det Sjoveste: ”Philsosophy” – Afsnit 2

#5 Sæson 2

Der er faktisk kun 1 grund til, at sæson 2 ikke er at finde højere på listen; Den er ikke sæson 1. Det er som om, at man fra skrivernes side så alt det gode, der skete i sæson, og prøvede at gøre det igen. Bevares det er stadig vanvittig godt, men det er ikke så originalt. Alt det bedste krudt var midlertidig også brugt på bikaraktererne i første sæson, og det kunne i den grad mærkes. Vi havde mødt Pepper, nu skulle vi møde Mitch om Cam’s andre venner. Vi havde mødt Claire’s mor, nu skulle vi møde Cam’s mor osv. Det frarøver desværre sæsonen fra de helt store øjeblikke, men hold nu op for en bundniveau den så lægger. Indtil videre har jeg egentlig ikke sagt noget dårligt om sæsonen, blot ting der er mindre gode, det er bestemt ikke dårligt. Det skal dog også siges, at sæson 2 er sæsonen, hvor vi bliver introduceret til Claire’s facination af Halloween, som i alle sæsoner fremadrettet, altid var et højepunkt. Det er meget muligt, at sæson 2 står tilbage som lidt af en overgangsæson, men det er muligvis den stærkeste overgangsæson i Tv’s historie!

Bedste Afsnit: Afsnit 6 – Halloween

Det Sjoveste: Det går op for Claire, hvor meget Luke minder om Phil – Afsnit 20

#4 Sæson 3

De øverste 4 sæsoner her på listen, kunne i princippet alle have været nummer 1. Der var så lidt der adskilte dem, at jeg i sidste ende, måtte gå med mavefornemmelse. Derfor kommer der ikke rigtig til at være noget negativt at sige, for det her er sitcom når det er bedst! Efter en lidt originalitets tomt sæson 2, var det som om, at de kreative safter flød alle vegne i sæson 3. Med de 2 gennemgående storylines i form af Claire der forsøger at komme ind i byrådet og Cam & Mitch, der vil adoptere endnu et barn, var stort set hele familien beskæftiget, og det åbnede op for en masse kvalitet. Jokes på et ekstremt højt niveau, vitale karakterudviklinger, samt en hav af gode gæstestjerner som bl.a. Josh Gad, David Cross og Kevin Hart, sæson 3 har det hele!

Bedste Afsnit: Afsnit 24 – Baby On Board

Det Sjoveste: Cam bliver kysset af en kvinde – Afsnit 7

#3 Sæson 6

Jeg huskede det faktisk som, at sæson 6 var sæsonen, hvor der blev skruet ned for jokes og grin, men hold nu op hvor huskede jeg forkert. Sæson 6 er den sidste sæson fra Modern Family der kørte på fuld skrue på alle cylindere, og kaster for uden sine jokes nogle stærke storylines af sig. Efter sjette sæsons monumentale afslutning skulle sæson 6, ride videre på succesen fra Cam & Mitch’s bryllup, og lægger i stedet en sæsonlang historie om Hailey’s forelskelse i Jay & Gloria’s babysitter Andy i føresædet, og det er SÅ godt! Selvom sæson 6 slutter med Alex’ graduation, så er det i virkeligheden Hailey, der vinder i udvikling, da hun i sæson 6 for alvor bliver til er helt menneske, med denne forelskelse i Andy. Smid dertil Phil & Claire, der prøver at få deres tilværelse til at fungere med deres nye naboer, og så kan det næsten ikke blive meget bedre! Eller, det kan det jo så alligevel, eftersom at der er 2 sæson, der er bedre, men du forstår hvad jeg mener!

Bedste Afsnit: Afsnit 16 – Connection Lost

Det Sjoveste: Hailey’s ”havearbejde”

#2 Sæson 1

En lille overraskelse her måske? Sæson 1 af Modern Family er en af de bedste første sæsoner af en serie, som jeg nogensinde har set. Det, for alle serier, vitale pilotafsnit, er det sjoveste første afsnit af alle de sitcoms jeg har set. Aldrig før har jeg set så perfekte introduktioner af en series hovedkarakterer. Man var ikke i tvivl om hvem de var, og hvad de stod for. Som sæson skred frem blev det kun ved med at rulle genialiteterne ind alle vegne fra. Yderligere familiemedlemmer, sære hobbyer og serie lange traditioner blev startet. De gennemgående storylines er også nogle af de bedste serien har at byde på, i form af Cam & Mitch, der er blevet forældre, Jay der prøver så hårdt på at acceptere Mitchell’s seksualitet og Claire der forsøger at acceptere Gloria, som sin fars nye kone. Alt imens render Phil Dunphy rundt mellem disse storylines, og leverer som den sjoveste karakter jeg nogensinde har set i en sæson, og charmede os alle ind i denne dysfunktionelle, men fantastiske moderne familie.

Bedste Afsnit: Afsnit 1 – Pilot

Det Sjoveste: Introduktionen af Phil a.k.a ”I’m the cool dad” – Afsnit 1

#1 Sæson 5

Så nåede vi endelig til vejs ende, med første pladsen af rangeringen af Modern Family sæsonerne; Sæson 5! Det endte med at være bundniveauet, der gjorde udslaget, for sæson 5’s bundniveau er højere end sæson 9’s topniveau! Hele sæsonen bygger op til Cam & Mitchell’s bryllup, som nok vil gå over i historien, så et af de største, og klart et af de vigtigste bryllupper i tv’s historie. Oveni dette får vi desuden Cam og Claire, der kommer ud på arbejdsmarkedet igen. Cam i form af jobbet som først lærervikar, og siden footballtræner, og Claire som ansat i Jay’s firma, hvilket virkelig gav dem en, på dette tidspunkt, ny og interessant dynamik i deres forhold. Vi får også introduktionen af Andy, seriens klart bedste kærlighedsinteresse, og grundstenene for sæson 6’s vigtigste storyline bliver lagt yndigt ud gennem sæsonen. Jay’s 5 sæsoner lange historie, om hans accept af Mitchell kommer til en ende på smukkeste vis, men ikke uden et par hjerteskærende sving, der tillod Ed O’Neil og Jesse Tyler Ferguson at vise deres absolutte a-game, og også åbnede op for interessante dialoger fra begge sider af andedammen.

Bedste afsnit: Afsnit 24 – The Wedding, Part 2

Det Sjoveste: Jay præsenterer Stella som et rovdyr – Afsnit 19