HBO vs Netflix – September 2020

0 Comments

The Devil All The Time

Starring: Tom Holland, Sebastian Stan, Bill Skarsgård

Vi befinder os i de amerikanske sydstater fra 1946 til 1967. Soldater vender hjem, og religion er i højsædet. De fleste hjemvendte soldater ønsker blot at finde et arbejde, og stifte en familie, og generelt leve som gode kristne. Dog er der nogle der helst vil skabe kaos, for kun når de har døden tæt på sig, kan de mærke deres skaber. Nogle lægger sig et sted midt i mellem, og selvom de helst vil gøre noget godt, har de svært ved at slippe for alt snavset. De er dog alle lykkeligt uvidende om, at død og ulykke er fælles for dem alle.

Som altid er det lidt som at stikke hånden ind i et hvepsebo, når man skal se originale produktioner fra Netflix. Den mest populære Netflix-film i Danmark i september, var noget så specielt som en tragedie. Det er sjældent, at tragedier får de helt store seertal, og det forstår man et eller andet sted godt, da det er de færreste, som nyder at komme i dårligt humør foran fjernsynet, eller i biografen. The Devil All The Time, er dog blevet hjulpet på vej, af et utroligt stærkt og velspillende cast. Alt fra Spider-Man ham selv Tom Holland, til Pennywise ham selv Bill Skarsgård, leverer fantastiske præstationer, hvilket næsten er gennemgående. Den eneste som der kan sættes en finger på, er utroligt nok Robert Pattinson, som trods at klare alt andet i hans præstation, lyder decideret jammerlig med hans tilsyneladende hjemmebryggede sydstats-accent. Historien er vel strikket sammen, og sammenfletter en håndfuld mindre historier, til en stor buket af sorg, død og ødelæggelser, som var det en depretionsramt Pulp Fiction. At kunne flette så mange historier sammen, er en flot præstation, men filmen falder alligevel lidt på det, da den til tider bliver utroligt forudsigelig, og man kan op til flere gange, gætte sig til de små klimakser, som er spredt ud gennem filmen. Selvom man kan gætte sig til mange af tragedierne, rammer de dog stadig, og man må flere gange i filmen tage nogle voldsomme mavepustere, da alt fra voldtægt, mord, pædofili og dyreofringer er på spil i de religionsfanatiske småbyer. Disse småbyer er desværre stadig et nutidigt problem i USA, og filmen lægger ikke fingre i mellem, når den giver historiske og metaforiske stikpiller, til nutidens mega splittede Amerika. The Devil All The Time er helt sikkert en af de bedre Netflix produktioner man kan finde, og efter at have set Tom Holland levere som han gør her vil jeg håbe, at han kan få mere en blot superhelte og actionfilm på sin tallerken.

The Devil All The Time får 6,5 ud af 8 stjerner

Unpregnant

Starring: Haley Lu Richardson, Barbie Ferreira, Giancarlo Esposito

I Unpregnant følger vi Victoria (Haley Lu Richardson). Hun er 17 år gammel, går i High School, og har netop fundet ud af, at hun er gravid. Victoria vil ikke beholde barnet, men da hun er under 18, kan hun ikke få fjernet barnet i den stat hun bor i, uden sine forældres underskrift. Da hendes mor er meget religiøs, er hun sikker på, at hun ikke ville få hendes underskrift. Hun skal derfor på tværs af landet, og er nødt til at spørge hendes gamle veninde Bailey (Barbie Ferreira) om hjælp. Det er dog ikke med Victoria’s gode vilje, da de mildest talt ikke kan lide hinanden længere, men da Bailey er den eneste, der kender til graviditeten, er hun nødt til det.

Og nu til noget helt andet… og dog? Unpregnant er en klassisk road-trip comedy. En genre inden for komedie, som ikke er set så meget på det seneste, hvilket udfra Unpregnant at dømme, er svært at forstå. Unpregangt starter nemlig rigtig godt. En masse gode jokes, udemærket skuespil, et plot man kan støtte op, og et par utroligt sympatiske hovedkarakterer. Med tanke på, hvordan amerikanerne (specielt i de senere år) har behandlet deres abortlovgivninger, så behøves der ikke ske ufatteligt meget i en sådan komedie, for at vi som publikum føler os godt tilpas. Desværre så har det været svært at indse for folkene bag, da Unpregnant efter en ellers solid start pludselig bliver decideret urealistisk. For i en road-trip komedie om en 17-årig, der vil have en abort behøves man ikke haglgeværer, biljagter og kidnapningsforsøg fra folk, der er imod abort. Bevares sympatien falder ikke fra vores to hovedkarakterer, og filmen viger ikke fra sit plot, men som filmen skrider frem, bliver følelsen af skuffelse og forvirring desværre ikke mindre, specielt når begrebet tid også bliver pisset godt op og ned af ryggen. Et lille plus i den rigtige retning fås med introduktionen af Giancarlo Esposito. Man skulle ikke tro det, men den ellers så kolde bad guy, kendt fra Breaking Bad og Better Call Saul, har en virkelig god komisk timing, og er et dejligt og nødvendigt indslag i filmen. Desværre fortsætter filmen sin nedadgående spiral da den, selvom det er et fantastisk budskab, begynder at virke som en reklamefilm for abort. Bevares, det er nok nødvendigt, hvilket det ikke burde være, men uanset hvad det end måtte være omhandlende, føles det forkert, at få ting proppet ned i halsen på den måde, som det bliver i Unpregnant. I det mindste var det for abort, og ikke det vanvittige modsatte. Jeg vil ikke sige, at Unpregnant er en dårlig film, men med mængden af benspænd den laver på sig selv, kan jeg ej heller kalde den god. En film med et plot og budskab som denne, og med så sympatiske hovedroller, har ikke brug for meget for at være god, så det er godt nok en skam

Unpregnant får 4 ud af 8 stjerner

Det var altså ikke meningen, at denne måneds udgave af HBO vs Netflix, skulle have et gennemgående tema af religiøs idioti, men det var nu engang her vi endte. Begge film har givet en del at tænke over, når det kommer til religion (og opdragelse, men det synes jeg selv i skal se), og på trods af så forskellige genre, så overlappede de overraskende meget. Endnu en gang må jeg dog erkende, at Netflix løber med sejren i HBO vs Netflix.

Tags: ,