HBO vs Netflix – Oktober 2020

0 Comments

Charm City Kings

Starring: Jahi Di’Allo Winston, Meek Mill, Donielle T. Hansley Jr.

I Charm City Kings følger vi Mouse (Jahi Di’Allo Winston). Han er 14 år gammel, og bor sammen med sin mor og lillesøster. For et par år siden mistede han sin storebror, som var del af dirt-bike banden The Midnight Clique. Det er Mouse’s største drøm at følge i sin brors fodspor, og blive medlem af banden. Hans mor har forbudt det, men da Mouse en dag får chancen for at arbejde i The Midnight Clique medlemmet Blix’ (Meek Mill) garage griber han chancen. Hvad Mouse dog ikke ved er, at The Midnight Clique ikke kun kører rundt på dirt-bikes og laver tricks, der er bestemt en bagside af medaljen.

Der synes ikke rigtig at være en rød tråd gennem de film, som HBO smider ud. Først An American Pickle, en syret komedie, med Seth Rogen. Derefter Unpregnant et ungdoms road-trip med ukendte skuespillere, og nu Charm City Kings. En på ingen måde sjov film. En film om gaderne i Baltimore’s ghetto kvarterer. Den er produceret af Will og Jada Pinkett Smith, og har Oscar-vinder Barry Jenkins inde over manus, og det kan virkelig mærkes. Charm City Kings, er ekstremt tight skrevet, med vanvittigt nuancerede karakterer. Et fascinerende indblik i en anden del af det sorte miljø, som ikke udmunder i hip-hop kultur, men mere en form for ekstrem sport. Stemningen er perfekt, man føler virkelig som seer, at man kan leve sig ind i gaderene i Baltimore. Soundtracket og scoret er fantastisk, fyldt med hip-hop, RnB og soul, som kun yderligere nærmest bringer lugten af gaderne hjem i stuen. Som sagt er manus virkelig godt, det hele spiller, men alligevel sidder jeg med samme følelse i kroppen, som da jeg så An American Pickle og Unpregnant. En følelse af meh og en ligegyldighed, som kun lige holder sig over den forfærdelige tidsspilds grænse. For på trods af alle de ting, der spiller, så er Charm City Kings ikke en speciel god film, hvorfor? Skuespillet er virkelig dårligt. I en film hvor jeg talte 10 navngivne vigtige roller, er der kun 2 skuespillere, der egentlig virker til, at de ved hvad de laver. Bevares 5 af de andre kan betegnes som børneskuespiller og Meek Mill er rapper, men det er stadig bare ikke godt nok. Jeg føler absolut intet for karaktererne, for de for mig simpelthen ikke til at tro på de replikker, der kommer ud af deres mund, fordi de føles netop som det; replikker. Det er virkelig en skam, for jeg vil virkelig gerne kunne lide Charm City Kings, men ingen film kan reddes hvis der fuckes så meget up i enten manus, instruktion eller skuespil, og et par enkelte okay præstationer, fra skuespillere, der ikke indtager hovedroller, er simpelthen ikke godt nok.

Charm City Kings får 4 ud af 8 stjerner

Hubie Halloween

Starring: Adam Sandler, Julie Bowen, Kevin James

Det kører ikke ligefrem for Hubie Dubois (Adam Sandler). Han er underlig, ikke for kvik, alle hader ham, han bor hjemme ved sin mor, han er håbløst forelsker i en uopnåelige kvinde og han er virkelig nem at forskrække. Sidstnævnte er virkelig ikke en god ting, når man bor i USA’s Halloween hovedstad Salem. Hubie går ekstremt meget op i sikkerhed og orden, og selvom han skræmmer let, skal han igen i år være frivillig sikkerhedsvagt i Salem’s gader under halloween. Hvert år kommer der op mod 80.000 turister til Salem til Halloween, og i år er der intet nyt på den front. Alt er dog ikke helt som det plejer, da der et par dage før Halloween flytter en mystisk mand ind i huset ved siden af Hubie, og en mand flygter fra Salem’s sindssyge anstalt, og da folk begynder at forsvinde, er det nu op til Hubie at opretholde ro og orden i Salem.

Jeg har i de seneste par måneder begyndt at sammensætte min top 10 over film fra 2020, og selvom vi stadig mangler lidt af året, så tør jeg godt love, at en Adam Sandler-film vil være at finde på den. Den film er ikke Hubie Halloween. Hubie Halloween er en skamfuld påmindelse om hvor Adam Sandler’s ambitioner ligger, for os der turde håbe efter hans mesterlige præstation i Uncut Gems. Endnu en gang er Adam Sandler desværre blevet betalt et svimlende beløb for ikke rigtig at lave noget. Jeg har efter mange års bitre filmnederlag, samlet en tjekliste over ting, der skal afholde en fra at se en Adam Sandler film, og den synes jeg lige vi skal løbe gennem, for at se om man skal se Hubie Halloween: Sandler har en åndssvag, og nærmest uforståelig stemme? Tjek! Usmagelige mængder af prut- og opkast jokes? Tjek! Kevin James? Tjek! Børn der bander? Tjek! Steve Buscemi? Tjek! Nærmest nedgørende jokes, om mentalt handicap? Tjek! Rob Schneider? Tjek! Usammenhængende historie? Tjek! David Spade? Er ikke med, huh, måske der alligevel er håb? Nej vent… Sandler’s karakter laver en urealistisk og åndssvag overscoring? Tjek! Sandler’s egen familie medvirker? Tjek! My god, hvorfor er det her den mest populære film i Danmark over den sidste måned!? At Julie Bowen (Claire fra Modern Family) er at finde på rollelisten, gav en lille smule håb, men selv en multi Emmy-vindende skuespiller af hendes kaliber, er tilsyneladende blevet blændet af en kontrakt, der lover utroligt mange penge for minimal indsats. Den altid skønne Maya Rudolph, er den eneste ting ved Hubie Halloween, som rent faktisk kan fremkalde enkelte grin, med hendes vanlige eminente levering. For uden dovenskab og råddent skuespil er Hubie Halloween, også en utrolig grim og usammenhængende film. Scenografien virker til tider halvfærdig, og nærmest copy pasted. På manusfronten håber jeg, at et par underlige beslutninger er blevet taget i klipperummet, da der ofte virker til, at mangle scener. Hvis det ikke er tilfældet er alt fra tid, afstand, motivering, logik og almindelig karakter udvikling fuldstændig ignoreret. I det mindste har den et godt score, i guess?

Hubie Halloween får 1 ud af 8 stjerner

Selvom Charm City Kings langt fra er den bedste film jeg nogensinde har set, så vinder HBO for første gang over Netflix, i min lille månedlige konkurrence. Det siger så heller ikke så meget, da der næsten ville have være større konkurrence hvis den i stedet havde været oppe imod en 1,5 times optagelse af en våd klud, i stedet for det filmiske affald Hubie Halloween, der i skrivende stund har en score på 49% på rotten tomatoes, og en score på 5,2 på IMDB… My god, tror sgu bare jeg går om bag laden og får det overstået, hyg jer!

Tags: ,