Forhøret

0 Comments

Starring: Ulrich Thomsen, Søren Malling, Lars Ranthe

Viaplay er langt fra målet, men de er på rette vej!

I en verden med streaming giganter, som Netflix, HBO, Amazon Prime osv, som i årevis har lavet egne gode og succesfulde serier, har Viaplay været lidt med ude på sidelinjen, uden egentlig at tilføje noget nyt. Det har dog på det seneste ændret sig. Viaplay lavede sidste år, deres første originale serie, men den blev desværre ikke modtaget godt. I år synes de dog at være på rette vej, først med en serie om Casper Christensen i Norge, nu med Forhøret og senere med en romcom serie med Lars Hjortshøj. I modsætning til de andre serier, så er Forhøret ikke comedy, og man kan mærke, at Viaplay nu virkelig mener det. Med Christoffer Boe (Journal 64) som både instruktør og forfatter, og et all-star cast bestående af bl.a. Ulrich Thomsen, Søren Malling, David Dencik, Trine Dyrholm, Nikolaj Lie Kaas, Lars Ranthe og Lars Mikkelsen, prøver Viaplay nu for alvor at sparke døren ind hos de nordiske streamingkunder, og melde sine egenproduktioners ankomst.

I Forhøret følger vi kriminalassistenten Bjørn (Ulrich Thomsen), hvis datter netop er kommet ind til ligsyn efter, at have begået selvmord. Bjørn nægter dog at tro på, at hans datter har begået selvmord, og kaster sig straks ud i et forsøg på at finde frem til en person, som kunne have myrdet hende. Dette bringer ham dybere og dybere ned i Københavns underverden, hvor Bjørn finder ud af forfærdelige ting, ikke blot om hans datter og den kriminelle underverden, men også om sig selv og hans nærmeste.

Danske serier og krimi, har alle dage gået hånd i hånd. Vi kan bare et eller andet med den genre, for det synes at virke hver gang, selvom folk altid ruller øjne over, at det nu er mere af det samme, men det virker bare. Så selvfølgelig rullede jeg da også øjne, på trods af at det her er en viaplay-serie, og ikke en DR-serie, da jeg kunne se at det her også var krimi. Vi skulle dog ikke mere end 3 afsnit ind i serien for at se, at det her var lidt anderledes. Forhøret er, vil jeg sige, næsten mere en koncept serie end det er en krimiserie. Hvert afsnit er der kun 1 location og der er 1 ny person som skal forhøres, that’s it. Sådan noget har vi sgu aldrig eksperimenteret med herhjemme, og det er alt for sjældent at vi i Danmark, på den måde prøver nye ting af på den måde, så hatten af til Viaplay og Christoffer Boe for den lille genistreg, men når det så er sagt… så stopper min ros af Christoffer Boe som manuskriptforfatter her. For lige så god til at finde på et dragende plot, og lige så modig som han er med at prøve et nyt koncept af, lige så forfærdelig ringe er han til at skrive dialog. Hold nu kæft, hvor kan man høre at skuespillerne gengiver nedskrevne ord, og selvom det er det som de altid gør, så skal man ikke kunne høre det. Når verdensklasse skuespillere som Ulrich Thomsen, Trine Dyrholm og Lars Mikkelsen, til tider ikke kan få en dialog til at lyde naturlig, så er der noget fuldstændig galt. De eneste som ikke synes at have problemer med det er Lars Ranthe og Nikolaj Lie Kaas. I Lars Ranthes tilfælde skyldes det, at hans karakter bare er skrevet skide godt, og Nikolaj Lie Kaas, ja, han er Nikolaj Lie Kaas for fanden, han kan få alt til at virke naturligt. Onde tunger vil selvfølgelig her tro at jeg siger, at de er de eneste som spiller godt, for det er de bestemt ikke. Hvis man ser bort fra den til tider tåkrummende dialog, så spiller alle godt, på alle andre punkter. Specielt Ulrich Thomsen, som virkelig fyrer den af, som afdanket betjent/hadefuld og hævngerrig far, på bedste bedste Liam Neeson manér! Selvom jeg indtil videre har rost konceptet, er jeg dog også nødt til at trække det lidt ned igen. For grundet seriens opbygning og koncept, giver det ingen plads til at folde karakterne ordentligt ud. Man bliver i første afsnit kastet ind, midt i en scene med karakter, som man ikke kender og skal gennem hele serien, næsten selv gætte sig til deres relationer, baghistorier og følelser. Ydermere er der kun 8 afsnit, og de er kun 22-25 minutter lange, så der er simpelthen heller ikke tid til at prøve på det. Jeg vil dog sige, at efter at have set det hele, er jeg glad for at der kun var 8 afsnit, og at de ikke var længere, for hvis jeg skulle have hørt, på den urealistiske og unaturlige dialog i 10 afsnit af 45 minutters længde, så ville jeg ikke have gennemført.

Jeg tror ikke der kommer endnu en sæson af Forhøret, efter at have set slutningen virker det rimeligt afsluttet. Hvis det endelig skulle ske, så vil jeg håbe at Christoffer Boe forbliver som instruktør, men overlader manuskriptet til en anden, men jeg hverken håber eller tror på at der kommer mere af denne serie. Og ret skal være ret, Forhøret er en god krimi. Jeg sad helt til det sidste og var i tvivl om, hvem der kunne have gjort det, om der overhovedet stod nogen bag, og alt gav til sidst mening. Jeg er glad for, at Viaplay laver deres egne serier, og giver den en skalle. Jeg er glad for at vi får nye danske serier, med gode skuespillere og nye idéer. Nu skal vi bare have brikkerne til at falde på plads. Kom så Viaplay i kan godt!

Forhøret får 5 ud af 8 stjerner

Tags:

One Reply to “Forhøret”

Comments are closed.