Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga

0 Comments

Starring: Will Ferrell, Rachel McAdams, Pierce Brosnan

JAJA DING DONG!! (DING DONG!!)

Will Ferrell er en af mine all time yndlings komiske skuespillere. Med film som Step Brothers, Old School, Blades Of Glory og ikke mindst min yndlingskomediefilm Anchorman, cementerede han sig som en af moderne tids største komikere. I senere år har der dog ikke været mange genistreger fra Ferrell, og vi skal faktisk helt tilbage til Anchorman 2, fra 2013, for at finde hans sidste topklasse film, og selv den blev mødt af kritik, da den ikke helt levede op til originalen. Forstå mig ret, der har været enkelte udemærkede film fra Ferrell de sidste 7 år, men intet at råbe hurra for. Derfor blev jeg virkelig glad, og yderligere spændt da anmeldelserne af hans nye film Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga var overvejende positive. For en film om Eurovision lavet og spillet af Will Ferrell, med ganske udemærket publikums respons bag sig? Don’t minde if I do!

I Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga følger vi de to islændinge, som højst sandsynligt ikke er søskende, Lars Erickssong (Will Ferrell) og Sigrit Ericksdottir (Rachel McAdams). Lige siden Lars var helt lille, har han, til sin fars (Pierce Brosnan) had, kun haft en drøm; At vinde Eurovision! Sigrit deler kun til dels hans ønske, men er håbløst forelsket i Lars, og håber at han med en sejr ved Eurovision endelig vil kunne få øjnene op for deres kærlighed. Desværre har det aldrig flasket sig for Lars og Sigrit, da ingen gider at høre dem spille deres melodi grand prix sange, de vil kun høre Jaja Ding Dong (Ding Dong!). Lars og Sigrit’s held skal dog snart vende da de ved et tilfælde bliver valgt til at spille til det islandske melodi grand prix, og som folk ved så kan alt ske til Eurovision!

Jeg har sjældent været så forvirret, som jeg var lige efter at have set Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga. Jeg burde virkelig ikke kunne fordrage den. Det er en to timer lang komedie film, som i største delen af tiden er pinligt usjov. De fleste jokes virker til, enten at være dovne, malplacerede eller genbrugt fra tidligere og bedre Will Ferrell film. Flere af skuespillerne virker ikke altid til, at være på bølgelængde og Pierce Brosnan synes i største delen af sine scener, at være decideret uinteresseret i hvad han laver. En så simpel ting som cameo’s, som ellers normalt er en nem vej til et grin, fungerer (med undtagelse af Graham Norton) ej heller, da det for det meste er folk, der har vundet Eurovision. Folk som vinder Eurovision formår sjældent, at blive internationalt kendt. Så hvor man i Anchorman 2 kunne sige at Jim Carrey, Will Smith og Kanye West havde cameo’s, og alle ville straks vide hvem de er, og ville have lyst til at vide havde de mon lavede i filmen, er man i Eurovision Song Contest nødt til at sige at tidligere vindere som hende den buttede, ham med violinen og hende med skægget, havde cameo’s og selv da ville folk nok bare være forvirrede. På trods af alle disse elementer, så endte det altså ikke med, at jeg ikke kunne fordrage filmen. For som filmen skred frem fandt jeg mig selv, til min egen store overrasket mere og mere investeret i den. Kærlighedshistorien mellem Lars og Sigrit er faktisk ret sød (selvom der er en meget lille risiko for, at de er søskende). Jeg ville selvfølgelig have været mere investeret i den hvis ikke næsten 20 år med Will Ferrell ville have fået mig til at se ham som et aseksuelt væsen, men det er selvfølgelig ikke filmens skyld, men blot mine egne, og i øjeblikke glemte jeg det faktisk helt. Selvom Ferrell selv synger på sangene (hvilket man ikke kan sige han har et naturtalent inden for), er sangene faktisk utroligt catchy, og lyder som var de skåret direkte ud af Eurovisions sangopskriftsbog. Jeg ville faktisk ikke være overrasket hvis en enkelt af dem ender med en Oscar nominering for bedste originale sang. Det skal i øvrigt lige siges, at de førnævnte skuespillere, som ikke er på bølgelængde ikke er Will Ferrell og Rachel McAdams, da de begge spiller ganske godt. Alle de negative elementer har her i dagene efter, at have set filmen også været svære, at huske på grund af den konstante hyletone som Jaja Ding Dong (Ding Dong!)- sangen har efterladt. Jeg kan ikke få den ud af hovedet, og jeg vil nu gerne undskylde for, at du heller ikke kan!

Jeg ved godt at det her lyder underligt, filmens hovedrolleindehaver taget i betragtning, men jeg er sikker på, at Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga ville have fungeret meget bedre som en almindelig romantisk komedie, i hvert fald for os europæere. Alle der har set Eurovision bare et par gange ved, at der næste på årligt basis sker mere bizarre ting i det rigtige show, end der gør i filmen, så mange af de over the top sange, optrædender og kostumer falder til jorden. Tilbage står der dog den søde historie mellem Lars og Sigrit (som højst sandsynligt ikke er søskende) tilbage, og den burde altså have været filmens primære drivkraft frem for dårlige jokes, og et forsøg på at genskabe Eurovision’s galskab. Måske Will Ferrell faktisk burde kigge i retningen af kollega Adam Sandler, og begynde at kaste sig ud i filmprojekter hvor der ikke forventes et grin minimum hvert femte minut, jeg ville i hvert fald gerne give det et skud!

Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga får 4 ud af 8 stjerner

Tags: