Ambassadøren

0 Comments

Starring: Lisbeth Wulff, Casper Crump, Özlem Saglanmak

Vi tager lige en til Viaplay!

Åh Viaplay! Skandinaviens Netflix! Konstant prøvende med gode idéer, dog aldrig med den rigtige opskrift. Med Advokaten lagde du til. Med Undskyld Norge byggede du videre. Med Forhøret kom der potentiale. Med Hånd I Hånd oplevede du succes. Med Store Lars fejlede du noget så grusomt. Men idéer er der nok af. Det kan i den grad mærkes med Ambassadøren. En Skandinavisk satsning, hvor 3 forskellige udgaver af samme serie, er lavet til Danmark, Norge og Sverige. En yderst spændende tiltag, i et forsøg på at ramme en nordisk mellemting af Veep og House Of Cards.

I Ambassadøren følger vi Tina Friis-Thomsen (Lisbeth Wulff), som er ambassadør i Mexico. Hun drømmer om at blive dansk ambassadør i Washington, og træffer derfor kun beslutninger, som kan stille hende i et bedre lys, så hun kan nå sit mål. En handel om at sælge krisskibe er en af disse beslutninger. Den er på ingen måde etisk, og da Tina ved en fejl får startet et projekt, der fremmer kvinder, klima og fred begynder journalisterne først at undre sig over, hvad pokker der foregår inde på ambassaden.

Den politiske komedie har i de seneste, været et kæmpe hit i Hollywood, men det er indtil nu, ikke noget vi rigtigt har set herhjemme (ret mig hvis jeg tager fejl). Politik er også et emne, der kan være svært at skrive jokes til, da det med det samme udelukker en masse emner, og man kan nemt falde til jorden. Hvis man laver det ordentligt er det derimod virkelig imponerende. Ambassadøren lægger sig et sted ind i mellem disse to skæbner. Man kan godt mærke, at de danske manuskriptforfattere måske ikke helt er vant til at skrive politisk humor i historieformat, så mange af jokesne bliver nærmere reduceret til situationshumor, cringe eller arbejdsplads jokes, med de enkelte satiriske stikpiller til det politiske. Jeg ville dog lyve, hvis jeg sagde, at den ikke er sjov. Efter et par sløje afsnit til, at starte med virker det som om, at forfatterne for alvor fik fokuseret på karakterernes stærke sider, og fra episode 4 af, kom der konsekvent flere grin per afsnit fra undertegnede. Rent historiemæssigt vil jeg desværre igen kritisere Viaplay. Selvom det er nyt med politisk komedie herhjemme, så er historien om den mere eller mindre inkompetente, og usympatiske chef ikke noget nyt, og det er set gjort meget bedre. Mange af plotlinjerne bliver også ført fremad af grundlag, der er så papirs tynde, at selv forfatterne har vidst det, da det flere gange bliver pointeret af karaktererne selv. Det er en udemærket joke, men det er måske lidt meget, at gå på kompromis med hele historiens fremgang, bare for at kunne lande et par enkelte jokes. Jeg vil give casteren på Ambassadøren to thumbs up. For det første, for at give Lisbeth Wulff en chance. Hun er en sjov skuespiller, som aldrig rigtig har kunne lande nogen roller, der har haft noget at byde på, og jeg synes at hun for det meste klarer sig helt problemfrit isomseriens hovedrolle. Den anden skal være for at caste Casper Crump, der uden tvivl er en af landets absolut mest undervurderede skuespillere. Han stjæler hver en scene han er med i, og er i besiddelse af en jalousiværdig komisk timing! Hvis vi ikke passer på, så ender det med ham som det gjorde med Claes Bang, og selvom jeg da håber på alverdens succes for ham, så kunne det da være lidt fedt, hvis vi fik set ham i nogle flere danske projekter, inden at han udelukkende tager sit talent ud i den store verden, ude for lille Danmark. Udover Wulff og Crump synes det dog, at casteren er faldet i søvn i timen. Der er vitterligt ikke en anden god skuespilpræstation at finde (udover hende der spiller Jeanette måske, men jeg har ikke set hende i andet, så det er svært at sige). Jeg tror desværre, at utrolig mange ellers okay jokes simpelthen falder til jorden pga. dårlig levering, og det er sgu en skam. Med mindre det er pga. manglende budget, så er det simpelthen ikke okay.

Igen igen er det rart at se, at Viaplay bliver ved med at smide indhold efter os. Af eller producenter, der laver danske serier, er det klart Viaplay, der er de mest originale, og tør satse mest på et anderleders koncept. Endnu en gang må jeg desværre sige, at den ikke helt sidder der, men igen er der ikke for mange brikker, der skal falde på plads, før de sidder med en genial serie mellem hænderne.

Ambassadøren får 5 ud af 8 stjerner

Tags: