Alle 48 Disney animationfilm rangeret: 48 – 41

0 Comments

Som nævnt i tidligere indlæg, så er jeg kæmpe Disney-fan! Så i anledning af langeringen af Disney+ tænkte jeg, at jeg ville kaste mig ud i noget lettere vanvittigt; En rangering af alle Disney’s animationfilm! Allerede nu tænker du sikkert, at tallet 48 virker en smule lavt, og det forstår jeg godt. Disney har selvfølgelig udgivet langt flere film, men for at denne liste har kunne blive til noget, måtte jeg selvfølgelig lave nogle regler. 1. Filmen skal enten være tegnet eller computeranimeret, så ingen Who Framed Roger Rabbit eller Pirates Of The Carribean, og da den nye udgave af Løvernes Konge bliver betegnet som liveaction af dem selv, vil den heller ikke være i spil. 2. Det skal være Disney selv, der har produceret filmen, og ikke et af deres opkøbte filmstudier, så ingen Pixar eller Marvel. 3. Filmen skal have gået i biografen, så ingen Fantasia, Løvernes Konge 2 eller A Goofy Movie. Som altid har jeg forsøgt at gøre det så objektivt som muligt, og har vurderet filmene ud fra kategorierne; Plot, karakterer, musik, stemmeskuespil, betydning og andet. I know, det var en del at skulle i gennem, så lad os straks komme i gang!

#48 Home On The Range (2004)

Den dårligste Disney animationfilm nogensinde. Home On The Range, eller på dansk De Frygtløse The Muuuhvie (Wut), var en dårlig film, i en dårlig periode for Disney. Start 00’erne var stort set succesløs for Disney’s animation, men på trods af dette, var niveauet stadig okay hos dem. Det skulle Home On The Range nok lave om på. Efter nu at have genset den for nylig, kan jeg med sikkerhed i stemmen sige, at der er intet at skrive hjem om. På trods af at have set den for 2 uger siden husker jeg næsten intet. Sangene er kedelige, historien er usammenhængende, og på trods af et stærkt cast, er der ingen mindeværdige karakterer. Home On The Range er så ligegyldig, at jeg ikke end gang vil beskrive den som en våd prut, men nærmere som en tømmermændsprut, som bare ikke vil noget, og som snart er glemt.

#47 Chicken Little (2005)

Jeg vil lige sige til at starte med, at grunden til, at Chicken Little ikke er på sidstepladsen, er fordi man rent faktisk kan huske den, og det skal den have. Chicken Little er historien om en kylling, der får et agern i hovedet og tror, at himmelen falder ned. Det er det. Havde vi brug for at gøre det til en spillefilm? Chicken Little er ydermere Disney’s forsøg på at slå Dreamwork’s på deres banehalvdel. Filmen er proppet til randen med popkultursreferancer, og insider jokes, som bare ikke leverer. Hvad værst er, at dette nok er Disney’s grimmeste film nogensinde. Animationen virker som venstrehåndsarbejde, og karaktererne er virkelig grimme. Alt dette blandet sammen med kedeligt stemmeskuespil og en ulidelig hovedkarakter, og så har du Chicken Little: Historien om en kortfilm, som gerne ville være en spillefilm, men fejlede så bragt.

#46 The Black Cauldron (1985)

Vi tager lige et stort hop fremad i kvalitet. The Black Cauldron, eller på dansk Taran & Den Magiske Gryde, kan ej heller beskrives som værende en god film, men er i modsætning til de to tidligere film, ikke decideret jammerlig. Bevares historien er tynd, helten er endnu engang irriterende, og alle hans hjælpere fuldstændig grå og kedelige. Stemmeskuespillet er uinspirerende, og den er også grim. Hvorfor er den så bedre end de to sidste? Den prøver rent faktisk noget nyt. The Black Cauldron prøver at være gennemgående uhyggelig virker det til. Det lykkedes langt hen af vejen med det, specielt takket være dens skurk The Horned King, som nærmest ene mand, holder The Black Cauldron fra at falde længere ned på listen.

#45 Oliver & Company (1988)

Hvis du slog ordet meh op i en ordbog, så ville der være et billede af plakaten for Oliver og Company. Den er Home On The Range, hvis den var marginalt bedre på alle punkter, og opnår de absolut minimale kriterier for ikke at føles som decideret tidsspild. Oliver er en sød og elskværdig hovedkarakter, som er filmens klart bedste feature. Alt fra historie, til musik og biroller, er dog på ingen måde mindeværdigt. Oliver & Company er den første film på listen som jeg ikke vil kalde for dårlig, men det er kun lige nøjagtigt.

#44 Meet The Robinsons (2007)

Meet The Robinsons er basalt set Back To The Future, bare omvendt. En yderst atypisk Disney film, med nye elementer for dem, men som alligevel er skamfuldt inde i boksen tænkene, hvilket nok skyldes de ikke mindre end 7 manuskriptforfattete, som skulle blive enige om filmens historie. Dette resulterer også i stor tempo forvirring, da det til tider virker som om, at filmen japper henover dens handling, og dens jokes langsomt, men sikkert som filmen skrider frem, bliver mindre og mindre sjove. Meet The Robinson skal dog have points for ikke bare at være den klassiske talende dyr historie, og at den rent faktisk får den trættende historie, om et efterladt barn på trappen til et børnehjem til at virke anderledes.

#43 Pocahontas (1995)

Ja, den så du ikke komme! Det forstår jeg godt, for hvis jeg kun vurderede filmene udfra det filmiske, og ikke alle tingene rundt om, så ville Pocahontas være at finde meget længere fremme på listen. Man kan tydeligt se, at Pocahontas er lavet i Disney’s guldalder, da der hverken er en finger at sætte på animation, mindeværdige karakterer eller historiens heltinde. Den er desuden den første film på listen, hvis soundtrack er decideret fantastisk! Hvorfor er den så helt nede på en 43. plads? Disney er altid blevet beskyldt for at romantisere ting, og Pocahontas er et eksempel fra værste skuffe. Filmen er en historie om kærlighed, venskab og mangfoldighed, hvor virkelighedens Pocahontas er historien om et stort folkemord, hvor den virkelige Pocahontas blot som 9-årig blev giftet væk til den voksne John Smith. Rent filmisk er Pocahontas god, men den kan ikke ses, uden at man får en meget dårlig smag i munden.

#42 Ralph Breaks The Internet (2018)

Ralph Breaks The Internet er et langt meme! Nej, den er en feministisk girlpower film! Nej, den er en lang reklame! Nej, faktisk er den ikke andet end en skuffende efterfølger, med et plot så tyndt, at et enkelt vindpust, ville få hele korthuset til at vælte sammen. Ralph er lige så elskværdig som i originalen, og filmen er også i besiddelse af nogle vigtige budskaber, men som tiden skrider frem, vil Ralph Breaks The Internet kun blive dårligere. Filmen er kun 2 år gammel, men allerede nu, er halvdelen af dens referencer out-datede. Man må aldrig lave en film, udelukkende med nutidige internet referencer, de ældes hurtigere end mælk! Det blandet sammen med den deciderede ulækre ananas i egen juice, og op til flere girl-power momenter, som fejler totalt, og så har du en gennemført kedelig affære.

#41 Bolt (2008)

Det er meget få ting, som adskiller filmene her. Bolt er basalt set Oliver & Company, hvis man putter nogle bedre birollerne ind, og skriver en karakter ind, der minimalt opfylder kravene for at være en skurk. Bolt’s historie er ikke noget specielt, og filmen har ingen sange i sig. Bolt er en film så vanilje, at jeg nu har siddet i 20 minutter uden at kunne skrive en kreativ ting om den, hvilket nok er det mest sigende om filmen. Den var et tegn på bedre tider i Disney’s mørke 00’ere, men der var langt vej hjem.

Tags: