7 (måske) anbefalinger til september

0 Comments

Ambassadøren

Ambassadøren er et kig bag facaden, hos en ellers respektable ambassade i Mexico City, hvis primære indtægtskilde er våbenhandel. I spidsen for det hele har vi den egoistiske ambassadør (spillet af Lisbeth Wulff), som er overbevist om, at hun hører hjemme på ambassaden i Washington, hvis altså bare pressen ville lade vær med, at være så nærgående. Ambassadøren er det seneste skud på Viaplay’s voksende seriestamme, som indtil videre ikke rigtig har fundet formlen på virkelig høj kvalitet, men som har været så tæt på af flere omgange, og man kan håbe, at Ambassadøren endelig er serien, der finder den rigtige kombination.

Ambassadøren kan ses på Viaplay allerede nu.

Schitt’s Creek

Schitt’s Creek er historien om en vanvittig rig familie, som pludselig bliver fattige. De er derfor nødt til, at omgruppere deres liv, og forsøge at genopbygge deres imperium gennem deres eneste tilbageværende indtægtskilde. Byen Schitt’s Creek, en by som de kun købte for sjov skyld, pga. dens navn. Den prisvindende serie Shitt’s Creek, har endelig fundet en platform i Danmark. Gennem de sidste 3 år har den badet sig i nomineringer ved de store prisuddelinger, og specielt hyldet for sine skarpe jokes, og sit fantastiske skuespil.

Schitt’s Creek kan ses på C-More fra den 1. september.

Zulu Comedy Galla 2020

Det er den tid på året igen hvor dansk comedy får sin hyldest. I år er det Sofie Linde, der byder op til komik som vært, og selvom der i år (af en eller anden dårlig begrundelse) ikke bliver kåret en årets komiker, vil der stadig være meget at se frem til. Årets talent skal stadig kåres, og i år mere end nogensinde før, har vi alle haft brug for noget at grine af, og med komikere som bl.a. Christian Fuhlendorff, Lars & Martin Brygmann og Mick Øgendahl på scenen, vil der helt sikkert være garanti for det.

Zulu Comedy Galla 2020 kan ses på Tv2 Zulu den 6. september, og på Tv2 Play fra selv samme dag.

The Mandalorian

Fra den 15. september kan vi danskere endelig få glæde af Disney’s nye streamingtjeneste Disney+. Sammen med alle de klassiske Disney-film, Marvel, Star Wars og The Simpsons, så kaster tjenesten også en masse nyt efter os. En af disse nyheder er Star Wars-serien The Mandalorian. The Mandalorian er sat mellem episode 6 og 7 i Star Wars-universet, og handler om en ensom dusørjæger, fra den yderste del af galaxen, langt væk fra den nye republiks højsæde. The Mandalorian er netop blevet nomineret til en røvfuld Emmy’s, og er allerede nærmest blevet et fænomen i popkultur, med alverdens nye og spændende karakterer, og referencer, som efter alt at dømme, er det bedste produkt, der er kommet ud af Star Wars-universet i snart 40 år.

The Mandalorian kan ses på Disney+ fra den 15. september.

Druk

Mads Mikkelsen er efterhånden ved at være så stor en stjerne, så han sjældent er at finde i danske film, så når han endelig er, så er det et kvalitetstempel! Han er tilbage i Thomas Vinterbergs Druk (De arbejdede sidst sammen i Jagten), hvor han spiller en deprimeret gymnasielærer ved navn Martin. I filmen fremstilles en teori om, at vi mennesker er født med 0,5 promille for lidt, og at alkohol i blodet åbner sindet for omverdenen og forøger ens kreativitet. Denne teori vil Martin sammen med 3 kollegaer (Lars Ranthe, Magnus Millang og Thomas Bo Larsen) afprøve, og vil derfor forsøge at være konstant alkoholpåvirket. Druk er allerede en af favoritterne til den gyldne palme ved filmfestivalen i Cannes, og synes allerede at være favorit til, at blive den danske kandidat ved den næste Oscar-uddeling, hvilket virker vanvittigt, da filmen endnu ikke har fået præmiere, så der er god grund til, at forvente høj kvalitet fra de herre Mikkelsen og Vinterberg.

Druk kan ses i biografen fra den 24. september.

The Good Place – sæson 3

The Good Place er historien om en gruppe mennesker, der er døde og kommet i himmelen. Der er bare 1 problem; De hører ikke til der. De skal derfor forsøge at snyde deres medmennesker i himmelen samtidig med, at de vil lære at blive gode mennesker. The Good Place er en af de mest undervurderede komedieserier jeg nogensinde har set. Sæson 3 har ladet vente på sig, men nu er det på tide, at folk for øjnene op for denne genistreg lavet af Michael Schur (manden bag The Office, Parks and Recreation & Brooklyn Nine-Nine). Man kan ikke vide sig sikker på noget i The Good Place, det blandet sammen med skarpe jokes, godt skuespil, et fremragende koncept og meget stærke moralske historier og spørgsmål, og så har du en af de senere års sjoveste serier.

Sæson 3 af The Good Place kan ses på Netflix fra den 27. september

Fargo – Sæson 4

Den fjerde sæson af Fargo kaster os ind i en bandekrig i 1950’erne i Kansas City. Chris Rock indtager hovedrollen som Loy Cannon, lederen af en afroamerikansk bande, som kæmper mod den italienske mafia for at få en bid af den amerikanske drøm. Fargo er en antrpologiserie, hvilket vil sige, at hver sæson er en ny historie, så her behøver du faktisk ikke at se de første 3 sæsoner for at være med. Jeg vil dog anbefale det, da Fargo sæson efter sæson har holdt et ekstremt højt niveau, som år efter år har høstet gode anmeldelser og bunkevis af priser. Tidligere har det været skuespillere som Martin Freeman, Billy Bob Thorton & Ewan McGregor, som har holdt stafeten, men i sæson 4 er det komiker Chris Rock, som med sin nok mest udfordrende rollen til dato, skal forsøge, at styre det eminente kvalitetsskib, der er Fargo-serien.

Sæson 4 af Fargo kan ses på HBO Nordic fra den 28. september