7 (måske) Anbefalinger Til Maj 2021

0 Comments

Godzilla vs. Kong

Vi starter rigtig dumt her! Hvem tager titlen som det stærkeste og mest frygtindgydende monster? King Kong eller Godzilla? Vi har over de seneste år bygget op til dette showdown med varierende (og desværre dalende) succes. Med den stærke Godzilla fra 2014, den udmærkede Kong: Skull Island fra 2017, og den ringe Godzilla: King Of Monsters fra 2019, er fortællingen om disse to filmmonster mastodonters uundgåelige tvekamp blevet fortalt, og nu står vi altså her ved main eventet. Selvom folk kun ser disse monster film på grund af de store monstre, der slås så skyldes det lige at siges, at Godzilla vs. Kong faktisk har et yderst stærkt cast. Alexander Skarsgård (True Blood), Millie Bobby Brown (Stranger Things), Rebecca Hall (The Prestige), Bryan Tyree Henry (Atlanta), Eiza Gonzalez (Baby Driver) og Kyle Chandler (Friday Night Lights), er alle at finde på rollelisten, hvilket kun gør spændingen endnu større. Forventer jeg en virkelig god film? Nej. Forventer jeg det bliver rigtig dumt og rigtig underholdende? Det kan du lige tro jeg gør!

Godzilla vs. Kong kan ses i biografen fra den 6. maj.

Promising Young Woman

Årets Oscar sæson er netop overstået, og selvfølgelig kommer nogle af de nominerede, og vindende film nu også ud i biografen. Jeg følte, at jeg derfor var nødt til at anbefale en af dem, og det var virkelig ikke en svær beslutning. I min optik, så var Promising Young Woman den bedste film blandt de nominerede, og jeg fandt det en smule åndssvagt, at den endte med ”kun” at løbe afsted med prisen for bedste originale manuskript, men det var nu engang det, der skete. Promising Young Woman er en historie om en kvinde, der på vegne af mange kvinder, der ikke har været i stand til at sige nej, tager hævn mod klamme mænd, der udnytter sårbare kvinder. Den er et fantastisk studie i den kultur, der er bygget op omkring overgreb, og om hvordan mænd, men også kvinder, vælger at overse de mest modbydelige overgreb. Desuden også et godt indblik i, hvordan sorg kan omtåge en person til et punkt, hvor glæde er utænkelig, og hvordan hævn kan ødelægge en persons moral fuldstændig. Carey Mulligan er fantastisk som filmens hævnfulde protagonist, og hun er flankeret af talentfulde navne som Bo Burnham (The Big Sick), Alison Brie (Community), Jennifer Coolidge (American Pie) og Max Greenfield (New Girl) med mange flere.

Promising Young Woman kan ses i biografen fra den 6. maj.

Spiral: From The Book Of Saw

Jeg var færdig med Saw-serien efter Saw 4. Den første Saw film er en klassiker, og er en fremragende film. 2’eren var okay, men allerede i 3’eren begyndte det at være for meget. Hvorfor jeg så 4’eren, kan jeg virkelig ikke svare på. Jeg havde fuldstændig afskrevet Saw, som endnu en gyser filmserie, der bare blev ved, og bare blev dårligere og dårligere. Hvorfor er det her så måske en anbefaling? Spiral: From The Book Of Saw, er en historie baseret på en idé af Chris Rock. Ja, den Chris Rock. Ja, komikeren Chris Rock. Chris Rock og Saw er to ting jeg på ingen måde kan få til at passe sammen, og det gør den så spændende! Rock spiller selv hovedrollen, og er bl.a. flankeret af Samuel L. Jackson ham selv! Da filmen lader til at være en spin-off på hele Saw-serien, så vides det endnu ikke om Jigsaw er med i filmen, eller om der her er tale om en helt anden seriemorder. Det eneste jeg nok godt tør garantere er gys og blod. Rigtig… Meget… Blod…

Spiral: From The Book Of Saw kan ses i biografen fra den 12. maj.

Nobody

Nobody er en action/thriller, der handler om en tilfældig mand, der bryder ind overfor en gruppe mænd, der er i gang med at begå overgreb på en kvinde, og efterfølgende bliver target nr. 1 for en hævnfuld narkobaron. Det lyder jo som en ganske almindelig actionfilm, hvor helten måske er en pensioneret betjent eller noget i den stil, men i Nobody er det vitterlig bare en tilfældig nobody, hvilket blev hamret på plads med castingen af Bob Odenkirk i hovedrollen. Bob Odenkirk, der er kendt for sin rolle som Saul Goodman/Jimmy McGill i Breaking Bad og Better Call Saul, har nemlig aldrig lavet sådanne film, og ligner jo på ingen måde en actionhelt, og skal her i Nobody spille overfor bl.a. danske Connie Nielsen. Hvad der tager Nobody helt op på niveauet, der gør at jeg ville skrive om den her (udover de gode anmeldelser den har fået indtil videre) er, at den er skrevet af Derek Kolstad, der er manden bag alle 3 John Wick film. I min, og mange andres, optik er John Wick filmene de bedste rendyrkede actionfilm, der er udgivet i mange år, så manden må jo virkelig vide hvad han laver, og derfor er Nobody et must see for alle, der elsker actionfilm!

Nobody kan ses i biografen fra den 20. maj.

Marco Effekten

Jeg har tidligere skrevet om Marco Effekten her på bloggen. Det var i mit indlæg; Film, Som Skal Ses i 2020. Nu er vi i maj 2021, og nu får vi endelig mulighed for at se, hvordan Ulrich Thomsen og Zaki Youssef klarer sig som Carl Mørk og Assad i filmserien om Afdeling Q. Det er endnu meget vagt, hvad filmens plot egentlig er, med mindre man har læst bogen selvfølgelig, men trods udskiftning på hovedrollerne, så tør jeg godt love en god film, da der endnu ikke har været en dårlig film, blandt de 4 hidtil filmatiserede Jussi Adler Olsen romaner, hvor jeg sågar vil svinge mig op til at kalde Kvinden i Buret og Fasandræberne for fremtidige klassikere. Hvad der til gengæld er blevet offentliggjort, er at Sofie Torp (Ser Du Månen, Daniel?) og Anders Matthesen (denne parentes behøves ikke) har pladser på filmens rolleliste, hvilket kun kan beskrives som interessant og spændende.

Marco Effekten kan ses i biografen fra den 27. maj.

Cruella

Åh nej, ikke endnu en Disney genindspilning! Jeg forstår din tankegang, men i dette tilfælde tror jeg du er lidt for hurtig på aftrækkeren. Cruella er nemlig ikke en genindspilning, men derimod en prequel, der foregår før begivenhederne i 101 Dalmatians, og er altså udelukkende en historie om Cruella De Vill. Emma Stone indtager rollen som Cruella. Det virkede til at starte med som en underlig beslutning, men efter at have set traileren kan man være helt rolig på den front, da det lader til at hun passer perfekt til rollen, som den pelselskende psykopat. Da Emma Stone sjældent laver en dårlig film, gør det kun min hype for Cruella endnu større, og med spillere som Mark Strong og Emma Thompson om bord, er der kun grundlag for optimisme. Lad os krydse fingre for at vi får endnu en Maleficent (eller bedre), og ikke endnu en Mulan.

Cruella kan ses i biografen fra den 28. maj.

Kom Ud!

Nej, det her er ikke en film eller en serie. Som man kan se, så har denne udgave af måske anbefalinger været udelukkende biograf film. Det er ikke fordi, at der ikke kommer nogle interessante ting på diverse streamingtjenester eller tv-kanaler, men jeg synes at vi alle skal gå ud og se nogle film i biografen igen, nu hvor vi endelig kan! Selv hvis du ikke har fundet en eneste af disse anbefalinger interessante (hvad er der dog i vejen med dig, hvis det er tilfældet!?) så er der mange film man kan tage ind og se. Hvis Promising Young Woman ikke er din kop te, så er andre Oscar film at finde i form af den store vinder Nomadland, Minari og Sound Of Metal (som jeg lige har skrevet en rigtig god anmeldelse af). Hvis du ikke nåede i biffen under sidste genåbning, så er det igen muligt at se film som Druk, Lille Sommerfugl og Retfærdighedens Ryttere, der alle får en genpræmiere her den 6. maj. Selv hvis intet af dette fanger dig, og at du kun tager i biografen med dine børn, så er film som Operation Nordpolen – Tjep På Sneeventyr også tilgængelige meget snart. Bare kom ud!