7 (måske) Anbefalinger Til Juni 2021

0 Comments

The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It

Så er det igen blevet tid til søvnløse nætter, og en underlig frygt for mørke (nej, jeg taler ikke af personlig erfaring, stop med at sprede sådan nogle rygter!)! De to første Conjuring-film er ikke bare nogle af de bedste gyserfilm fra de sidste 10 år, men nok også, der nogensinde er lavet. De var så stærke, at et helt univers udsprang af dem, med Annabelle-filmene, The Nun og The Curse Of La Llorona. Niveauet i disse film var svingende, men det har ingen indflydelse haft på The Conjuring filmene, som igen har Vera Farmiga og Patrick Wilson i hovedrollerne, som de virkelige demonjægere Ed og Lorraine Warren. Denne gang ender en kamp for en ung mands sjæl i retten, hvor der for første gang i historien bliver hævdet, at et mord er blevet begået på grund af besættelse. Det lyder måske en smule tørt i forhold til de to andre film i serien, men med samme manusforfattere og producere ombord på projektet, så tror jeg nok, at The Conjuring 3 er klar til at skyde med så skarpt, at vi alle nok vil få brug for et par ekstra underbukser, når den er færdig med os!

The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It, kan ses i biografen fra den 3. juni.

Raya and The Last Dragon

Raya and The Last Dragon er den nyeste original film fra Disney. Den har faktisk været tilgængelig på Disney+ siden den 5. marts, man har dog skulle punge ud med 180 kroner for at få lov til at se den, så jeg vælger først at skrive om den nu. For mange år siden, levede mennesker og drager side om side, men da ondskabsfulde monstre truede al civilisation ofrede dragerne sig, for at redde menneskeheden. Nu 500 år senere er de samme monstre igen vendt tilbage, så det er nu op til Raya at drage ud for at finde verdens sidste drage. Raya and The Last Dragon er Disney’s store animations comeback. Siden 2016’s Moana, har den kun stået på re-makes og efterfølgere, så det er lidt ærgerligt, at det ikke bliver muligt at opleve Raya and The Last Dragon i biografen, men godt for os med en Disney+ til gengæld. Raya and The Last Dragon er desuden den første Disney-film, der har et cast udelukkende bestående af asiatiske stemmeskuespillere (udover Alan Tyduk, der igen lægger stemme til et dyr), og kan prale af navne som Awkwafina (The Farewell) Benedict Wong (Doctor Strange) og Sandra Oh (Killing Eve).

Raya and The Last Dragon, kan ses på Disney+ fra den 4. juni.

Klovn – Sæson 8

Jeg behøver ikke skrive så meget her, gør jeg? Klovn er tilbage med, hvad Frank og Casper, endnu en gang, siger er, seriens sidste sæson. De følte ikke, at universet fik den afslutning som det fortjente, da filmen blev hævet ud af biograferne på grund af corona. En 8. sæson blev derfor hurtigt stablet på benene, denne gang med Casper Christensen selv som instruktør. Det er allerede blevet bekræftet at elskede familiemedlemmer som Pykker, Bo og fætter Andreas og gamle kendinge som Lars Hjortshøj og Michael Carøe er tilbage, samt helt nye ansigter i universet som Pilou Asbæk og Magnus Millang. Det kan derfor roligt siges at det tegner godt, så lad os nu give Klovn universet det farvel som det fortjener!

Klovn – Sæson 8, kan ses på TV2 Play fra den 6. juni (Muligvis også på TV2, men det har jeg ikke kunne få bekræftet).

Loki

Efter WandVision og Falcon & The Winter Solider, fortsætter Disney+ med at spytte Marvel-serier ud til folket. Denne gang får den dog præmiere på en onsdag og ikke en fredag (ikke at jeg tror det betyder noget)! For første gang er det dog med en skurk i hovedrollen i form af den nordiske jættegud Loki (selvom man vel teknisk set kan argumentere for, at både Wanda og The Winter Soldier også falder lidt ind under skurke kategorien). Tom Hiddleston er tilbage i rollen som Thor’s hidsige lillebror, og serien kommer til at foregå efter begivenhederne i Avengers: Endgame, ligesom de to førnævnte serier. Både instruktør og manuskriptforfatter er rimeligt ukendte, med på rollelisten kan man finde store navne som Owen Wilson og Richard E. Grant. Yderligere detaljer og seriens plot er endnu ukendt.

Loki, kan ses på Disney+ fra den 9. juni.

Lupin – Del 2

Lupin blev tidligere på året et overraskende kæmpe hit blandt de danske Netflixbrugere. Det er dog ikke svært at se hvorfor! Historien om den franske gentleman tyv Assane Diop, der drager sin inspiration fra en klassisk bogserie om Arsene Lupin, og som vil hævne sin far, er en fantastisk lille serie, som efterlod dens publikum med så mange ubesvarede spørgsmål, at de gjorde helt ondt, på den fede måde altså. Nu vender den franske superstjerne Omar Sy altsp endelig tilbage som den charmerende tyv, og noget tyder på, at vi her i del 2 nok skal se frem til en del mere action, nu hvor Assane’s søn pludselig er blevet udsat for fare. Vi får forhåbentlig svar på alle de spørgsmål vi har, og forhåbentlig også et brag af en afslutning, der efterlader alle dens seere ligeså tilfredsstillede, som første halvdel af serien gjorde.

Lupin – Del 2, kan ses på Netflix fra den 11. juni.

Luca

Hvis du ikke synes, at det her i juni måned var nok med en ny Disney-film, så kan jeg glæde dig med, at du også får en ny Pixar-film! Luca er historien om en ung dreng, der er på en uforglemmelig sommerferie, i en lille by i Italien fyldt med is, pasta og små scootere. Luca deler alle sine oplevelser med hans nye bedste ven, men alt deres sjov må en dag stoppe, da de bærer rundt på en hemmelighed: De er i virkeligheden monstre fra en anden verden, under havets overflade. Ligesom med Soul, så har Pixar valgt at springe biografpræmieren over med Luca. Det synes ikke at være en lige så stor risiko, da den ikke har lige så store navne tilknyttet til sig som Soul havde. Både instruktør og manuskriptforfatter er ubeskrevne blade, og de største navne på rollelisten er nok komikerne Maya Rudolph og Jim Gaffigan. Hvis jeg kender Pixar ret, kommer den manglende star power dog ikke til at betyde noget som helst, og at de nok endnu en gang vil have lavet en klasse film, der vil lægge sig lunt i svinget til alle de store priser næste år.

Luca, kan ses på Disney+ fra den 18. juni.

Rick and Morty – Sæson 5

Rick and Morty har i de sidste 8 år fået en kæmpe fanskare, og har efterhånden opnået en status som en af de bedste, mest populære og mest nyskabende animationsserier, der nogensinde er lavet. De fantasifulde og kreative historier om den sindssyge videnskabsmand Rick Sanchez, og hans konstant nervøse barnebarn Morty, har i årevis tryllebundet dens seere, og de mange danske fans kunne klappe i deres små hænder, da serien fandt et hjem hos HBO Nordic. Hvad vi skal forvente os af sæson 5 er endnu uvist, det eneste der vides med sikkerhed er, at vi igen kan se frem til en sæson med 10 afsnit, hvor et nyt vil få præmiere hver mandag, og en masse vanvittige rejser gennem tid og sted.

Rick and Morty – Sæson 5, kan ses på HBO Nordic fra den 21. juni.