7 (måske) Anbefalinger Til December

0 Comments

Jeg vil lige starte med at undskylde for, at der ikke var en udgave af 7 måske anbefalinger til november. Jeg var påbegyndt processen, men måtte indse, at jeg ikke kunne stå inde for 3 ud af de 7 anbefalinger. Jeg vil hellere helt undlade at lægge noget ud, end at levere ting jeg ikke kan stå inde for. Når det så er sagt, så lad os komme i sving!

Julefeber

Julefeber er DR’s nye julekalender. Den omhandler den 13-årige Bjørn, hvis far er i pengeproblemer, og i desperation låner familiens lejlighed ud, så familien må flytte ind på farens arbejdsplads, Det Kongelige Teater, det meste af december. På rollelisten, er blandt andre at finde Bodil Jørgensen og Peter Frödin. Hvis man er en barnlig sjæl, eller bare elsker julekalendere lader det til, at DR’s Julefeber er et must, og selvom kvaliteten har været svingende i DR’s julekalendere, de senere år så har de tidligere vist, at de i den grad kan klaske klassikere sammen henover julen.

Julefeber kan ses på DR1 og DRTV fra den 1. december

Natholdets Julekalender

Endnu en julekalender, men alligevel noget helt andet! Efter de 2 tidligere kæmpe succeser er Natholdets julekalender tilbage. Gennem hele december skal Anders Breinholt, Søren Rasted og øl-eksperten Carsten Berthelsen smage på en ny øl hver dag, samt en ny snaps hver søndag. Det hele er dog optaget samme dag så at sige, at de bliver fulde vil være en underdrivelse. Der skal smages på julesnacks, rangeres øl, læses lumre vittigheder og roteres juletræer, når Natholdets julekalender finder alkometeret frem, og byder indenfor til højt hår, uventede toiletbesøg og forsvindende små øjne.

Natholdets julekalender kan ses på Tv2 Zulu og Tv2 Play fra den 1. december.

Mank

Mank er historien om manuskriptforfatteren Herman J. Mankiewicz’ turbulente skriveproces af den ikoniske Citizen Kane, og hans liv i Hollywoods 1930’ere. Mank er instrueret, af ingen ringere end David Fincher, og er hans første film siden 2014’s Gone Girl (hvis hans navn ikke siger dig noget, så vil filmtitler som Seven, Fight Club, Zodiac og The Social Network nok hjælpe på hukommelsen). Mank er allerede en tidlig favorit til en håndfuld af Oscar’s som f.eks. bedste mandlige hovedrolle, som er besat af Gary Oldman, som desuden er flankeret af den vidunderlige Amanda Seyfried på rollelisten.

Mank kan ses på Netflix fra den 4. december, og i udvalgte biografer allerede nu.

Your Honor

Som det kan ses indtager Bryan Cranston hovedrollen i drama/thriller-miniserien Your Honor. Cranston spiller dommer Michael Desiato, der må kæmpe med grænserne mellem erhverv og privatliv, da han tilegnes en sag, der involverer hans egen søn, et hit and run og organiseret kriminalitet. Han opdager desuden hvor langt en far vil gå, for at redde sin søns liv. Serien er skrevet af BAFTA-vinderen Peter Moffat, og er instrueret af manden bag hit-serien Patrick Melrose. Med navne som disse bag kameraet, Bryan Cranston foran, og viden om hvor højt niveau HBO normalt har i deres miniserier, så kan man roligt have høje forventninger til Your Honor.

Your Honor kan ses på HBO Nordic fra den 7. december.

Wonder Woman 1984

Hvad siger du, en vaskeægte Hollywood blockbuster i biografen, er vi tilbage i 2019!? Nej, den skulle være god nok, at Wonder Woman 1984 får præmiere snart. I efterfølgeren til en af DC’s bedste film fra 10’erne er Wonder Woman nu at finde i 1984. Gal Gadot indtager endnu en gang titelrollen og er flankeret af eminente skuespillere som Chris Pine, Pedro Pascal, Robin Wright, Kristen Wiig og selvfølgelig danske Connie Nielsen. Patty Jenkins er endnu en gang i instruktørsædet, så vi kan rolig forvente, at DC’s nylige kvalitetsopsving kan fortsætte i den rigtige retning med Wonder Woman 1984.

Wonder Woman 1984 kan ses i biografen fra den 17. december i biografen.

The Midnight Sky

Endnu en tidlig Oscar favorit finder vi her med The Midnight Sky. George Clooney indtager både hovedrollen og instruktørposten i det postapokalyptiske Sci-Fi-drama The Midnight Sky. Den handler om den ensomme videnskabsmand Augustine, der fra Antarktis forsøger, at redde et hold astronauter fra at lande på Jorden, der netop har været udsat for en mystisk katastrofe. For første gang i 4 år, er George Clooney tilbage på det store lærred, hvor han for selskab af bl.a. Felicity Jones og Kyle Chandler, i en film som på dette tidspunkt, godt kunne ligne at være hans bedste arbejde som instruktør.

The Midnight Sky kan ses på Netflix fra den 23. december, og i udvalgte biografer fra den 10. december.

Soul

Det lader til, at Disney er blevet utålmodige med pandemien, og begynder nu åbenbart bare at lægge deres film ud på Disney+. Soul er den længe ventede treogtyvende film fra Pixar. Soul er historien om en musikker, der har mistet sin passion for musikken, som bliver transformeret ud af sin krop, som for at finde vejen tilbage til den, må lære meget om sig selv. På rollelisten kan man finde stjerner som Jamie Foxx, Tina Fey og Graham Norton, og Soul er desuden skrevet og instrueret af Peter Docter, manden bag bl.a. Monsters Inc., Up og Inside Out. Hvis man ikke allerede har anskaffet sig en Disney+ konto, så er december et godt tidspunkt at starte, da man foruden den ellers biografplanlagte og meget hypede Soul, også kan ses deres re-make af klassikeren Mulan.

Soul kan ses på Disney+ fra den 25. december.

BONUS: Stormester Juleafsnit

Ligesom sidste år, kommer der i år et juleafsnit af Tv2’s hitcomedy program Stormester, og hvis man tænker tilbage på niveauet fra sidste års juleafsnit, kan man godt finde lattemusklerne frem! Den 25. december vil der på Tv2 og Tv2 Play, altså igen være mulig for at grine med, når Jesper Groth, Lise Baastrup, Victor Lander, Sarah Grünewald og ikke mindst Heino Hansen, vil forsøge at løse Stormester Lasse Rimmer og Mark LeFevres mere eller mindre bizarre opgaver.

Tags: , , , ,