10 Film, Som Skal Ses i 2020

0 Comments

Normalt ville jeg åbne et af mine indlæg med en lille tekst omkring indholdet, men i dag tænker jeg, at vi bare springer det over, jeg mener det hele står allerede i overskriften, right? Så her er 10, som jeg glæder mig til at se i 2020, i unummereret rækkefølge!

A Beautiful Day In The Neighborhood

Well, hvis du tager en tur til England eller USA, så vil du allerede kunne se A Beautiful Day In The Neighborhood, men den får altså først præmiere i Danmark næste år, så det går vi efter! A Beautiful Day In The Neighborhood er historien om Fred Rogers, som i over 30 år gik under navnet Mr. Rogers og var en stor del af amerikanernes barndom. Filmen er centreret om en journalist, som skal skrive et portræt om Fred Rogers, og som undervejs får vendt fuldstændig op og ned, på sine livssyn. Som det kan ses, er det Tom Hanks, som indtager rollen som Fred Rogers, og han skulle angiveligt være så god, at en Oscar nominering er på vej til ham endnu en gang. Filmen er instrueret af Marielle Heller, som bl.a. har instrueret Can You Ever Forgive, der i år var nomineret til 3 Oscars.

A Beautiful Day In The Neighborhood kan ses i biografen den 13/2-2020

A Quiet Place 2

Jeg har tidligere her på siden rost A Quiet Place til skyerne (Det kan findes i min liste over den bedste film fra hvert år i 10’erne (Det er et af mine personlige favorit indlæg, så få det læst!)), så det er nok ikke en overraskelse at A Quiet Place 2, er at finde her. Filmen kommer til at finde sted efter 1’eren, men vil nu også udforske hvordan de mystiske væsner, som dræber kun ved brug af lyd kom til Jorden. Normalt ville jeg være en smule skeptisk over, at der kommer en 2’er til en film, som jeg vil vurdere til at være en mesterværk, men da det endnu en gang er John Krasinski (Ja, det er Jim Halpert fra The Office), som både skriver og instruerer, så er jeg sgu spændt!

A Quiet Place 2 kan ses i biografen den 19/3-2020

Black Widow

Endelig får Black Widow sin egen film! Jeg må indrømme, at efter jeg så Avengers: Endgame, så var det som om at jeg blev mæt. Jeg synes at den fungerer som et fint punktum, hvis man ikke skulle have lyst til at se flere Marvel film, og sådan har jeg haft det siden (Nej, jeg har ikke set Spider-Man: Far From Home (Endnu)). Men den her film SKAL jeg se. Jeg forstår simpelthen ikke hvorfor Black Widow først får sin egen film nu, da hun uden tvivl er den mest interessante kvindelige karakter i MCU. Filmen kommer til at finde sted i mellem Captain America: Civil War’s slutning og starten på Avengers: Infinity War, og filmen kommer selvfølgelig til at følge Natasha Romanoff (Black Widow), som Scarlett Johansson, måske for sidste gang, indtager rollen som. Desuden er det bekræftet at Robert Downey Jr. er på rollelisten og for aller sidste gang er Iron Man!

Black Widow kan ses i biografen den 29/4-2020

Druk

Mads Mikkelsen er efterhånden ved at være så stor en stjerne, så han sjældent er at finde i danske film, så når han endelig er, så er det et kvalitetstempel! Han er tilbage i Thomas Vinterbergs Druk (De arbejdede sidst sammen i Jagten), hvor han spiller en deprimeret gymnasielærer ved navn Martin. I filmen fremstilles en teori om, at vi mennesker er født med 0,5 promille for lidt, og at alkohol i blodet åbner sindet for omverdenen og forøger ens kreativitet. Denne teori vil Martin sammen med 3 kollegaer (Lars Ranthe, Magnus Millang og Thomas Bo Larsen) afprøve, og vil derfor forsøge at være konstant alkoholpåvirket. Det lyder vanvittigt, det lyder skørt, jeg skal se det!

Druk kan ses i biografen den 3/9-2020

Ghostbusters 3

Der vides endnu ikke meget om den nye Ghostbusters film. Den kommer til at foregå efter Ghostbusters 2, og synes derfor, heldigvis, fuldstændig at ignorere det forfærdelige forsøg på et reboot som Hollywood begik i 2016, som et led i deres ufattelig ukreative ”klassikerer med kvinder i stedet for mænd” bølge. Bill Murray, Dan Akroyd og Ernie Hudson er alle tilbage i deres ikoniske roller, og Paul Rudd er desuden også at finde på rollelisten. Filmen bliver instrueret af Jason Reitman (Søn af Ivan Reitman, som var instruktør på de to første film), som bl.a. har instrueret de Oscar nominerede film Juno og Up In The Air, så der er her en masse at glæde sig til!

Ghostbusters 3 kan ses i biografen den 9/7-2020

Jojo Rabbit

Jojo Rabbit er en film, der handler om en dreng i Hitlers hær, som finder ud af at hans mor gemmer en jødisk flygtning. Den har allerede fået Oscar hype og vundet en håndfuld priser på en del af de større filmfestivaler i verden. Og det er en komedie. Taika Waititi (Thor: Ragnarock, What We Do In The Shadows etc.) er både instruktør og manuskriptforfatter og spiller selv rollen som Adolf Hitler, og man kan på rollelisten også finde bl.a. Scarlett Johansson, Sam Rockwell & Rebel Wilson. Jeg er så forvirret, men samtidig så spændt!

Jojo Rabbit kan ses i biografen den 16/1-2020

Klovn 3: The Final

Der er vel egentlig ikke så meget at sige her? Det er Klovn. Den første film er en af de bedste danske komediefilm, der er lavet til dato. Den anden film, omend ikke lige så god som den første, stadig sjov og mere crazy. Så mon ikke det også bliver vildt her i den sidste film, det første klip fra filmen fik mig i hverfald til næsten at skide i bukserne af pinlighed. Filmen finder sted omkring Franks 50-års fødselsdag, og kommer til at handle mere om kærlighed og ægteskab. Frank Hvam og Casper Christensen er selvfølgelig bag manus og er tilbage i deres elskede roller. Lars Hjortshøj har også bekræftet sin medvirken, mon ikke den ultrakriminelle mand snart ryger i fængsel!?

Klovn 3: The Final kan ses i biografen den 30/1-2020

Marco Effekten

Marco Effekten er den næste film i rækken om Carl Mørck og Assad fra Afdeling Q. Havde det været det eneste, som var at sige, så ville den her film ikke være at finde her, men sådan er det jo ikke. Det er nemlig for første gang ikke Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares, som har hovedrollerne i serien længere, men derimod Ulrich Thomsen og Zaki Youssef. De vil i de næste 4 film stå i spidsen for serien, og det skal blive spændende at se, hvordan de klarer det. Hvad plottet er, ved jeg ikke, men det gør du vel nok, hvis du er fan Jussi Adler-Olsens arbejde, og har læst bogen?

Marco Effekten kan ses i biografen den 1/10-2020

Onward

Jeg har egentlig ikke meget belæg for hvorfor jeg er så spændt på Onward. Det er en original Pixar film med Tom Holland (Spider-Man) og Chris Pratt. Den foregår i en verden fyldt med fantasivæsner, som lever i en moderne verden. Vi følger 2 alfe-brødre, som tager ud på en rejse, for at finde ud af om der stadig findes magi, da de gerne vil bringe deres afdøde far tilbage til live. Onward er skrevet af Dan Scanlon som tidligere har skrevet Monsters University, og på rollelisten kan man også finde Julia Louis-Dreyfus og Octavia Spencer. Når Disney og Pixar er bedst, hvilket de oftes er når det er originale og nye filmidéer de arbejder med, så er de næsten urørlige, og det her tegner umiddelbart godt.

Onward kan ses i biografen den 5/3-2020

The Conjuring 3

Fra hyggelige og hjertevarmende Pixar til demonisk gys! Jeg har tidligere her på siden fortalt, hvor stor fan jeg er af The Conjuring filmene (Det indlæg nævnte jeg også tidligere på listen, kan du så få det læst!), og jeg er næsten sikker på, at vi med The Conjuring 3 får endnu en gyser klassiker. Patrick Wilson og Vera Farmiga er tilbage i rollerne som Ed og Lorraine Warren, som denne gang skal efterforske en retssag, hvor den anklagede påstår at være besat af en dæmon (og igen er det baseret på virkelige hændelser). Filmen er skrevet af David Leslie Johnson, som også skrev The Conjuring 2, så min tro på endnu en gyser klassiker bliver kun forstærket her, for på trods af generel svingende kvalitet i filmene fra The Conjuring universet, så kommer den fra deres forskellige spin-offs, og ikke fra selve The Conjuring filmene!

The Conjuring 3 kan ses i biografen den 10/9-2020

Jeg håber at i alle får et godt filmår i 2020!

Tags: